Hlavní obsah
Sport

Pardubice přivítaly mladíka ze Slavie i zahraniční posily. Pomohou jim k vzestupu v Chance Lize?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Pešek

Východočeský tým mezi sezónami přišel o značnou část svých opor. Odešel Michal Hlavatý, Tonda Kinský nebo Marek Icha. Nový trenér Jiří Saňák zřejmě chce sázet na některé zkušené hráče, ale příležitost určitě budou mít i mladíci.

Článek

Dostane David Pech větší prostor?

Svědčí o tom příchod talentovaného dvaadvacetiletého Davida Pecha, který se zapojil s týmem do přípravy. V klubu bude formou hostování z domovské Slavie. Šikovný záložník odehrál v nejvyšší české soutěži za Mladou Boleslav a Slavii přes 40 utkání. Rozhodně se může jednat o zajímavou posilu pro tým z východu Čech. Potřebuje ovšem především důvěru a pravidelně hrát. Ve své prozatímní prvoligové kariéře vlastně nikdy neměl stoprocentní vytížení. Nejvíce zápasů si připsal v sezoně 2022/2023 – šestnáct za Mladou Boleslav a sedm za Slavii. V roce 2023 nastoupil v sešívaném dresu i při otevření nového pardubického stadionu, nyní tedy na něm bude sám působit.

Posila z akademie Sora nebo Olayinky

Už dříve s k týmu připojil i osmnáctiletý nigerijský obránce Enyiazu Chukwuebuka, který je odchovancem 36 Lion Soccer Academy v Lagosu. V minulosti tato mládežnická akademie vychovala i hráče jako jsou Yira Sor, Moses Usor nebo Peter Olayinka, které můžete znát z působení v pražské Slavii.

Mládežník z Olympique Marseille

O něco zkušenější je jedenadvacetiletý Loïs Fauriel, francouzský obránce s kořeny z Konga. Ten do dospělého fotbalu vstoupil z mládeže Olympique Marseille. V sezoně 2022/2023 se dostal až do B-týmu známého francouzského klubu, později strávil dva roky na Kypru.

Zkušení hráči ze Slovácka či Mladé Boleslavi

V Pardubicích ovšem nezapomínají ani na zkušenosti. Ostatně v minulém roce byl právě možná až příliš mladý (i když velice nadějný) tým jedním z důvodů, že se perníkáři opět zachraňovaly. Dopomoci ke stabilizování obrany má sedmatřicetiletý Jan Kalabiška, pro něhož se může jednat o poslední prvoligové angažmá.  V minulosti působil dlouhá léta ve Slovácku, zahrál si ovšem i v Karviné nebo Mladé Boleslavi.

Další zajímavou posilou se může stát i David Šimek z Mladé Boleslavi. V první lize odehrál už 94 utkání, takže se jedná rovněž o ostříleného hráče.  Odchovanec Dukly Praha se navíc setkal v Pardubicích se svým bývalým spoluhráčem Ladislavem Krobotem, takže tato spolupráce by mohla fungovat.

Budou Pardubice bojovat o záchranu?

Hlavním cílem Pardubic určitě bude nejen samotná záchrana, ale vlastně i celkové stabilizování se v nejvyšší soutěži. Namále totiž měly Pardubice již několikrát. Zatímco ve své první sezoně po postupu do Fortuna Ligy skončily na sedmém místě, v dalších třech letech to byla jedenáctá, čtrnáctá a dvanáctá příčka. Před sezonou se jim ovšem rozpadl kádr a nebudou to mít vůbec jednoduché. Třeba ovšem právě tato skutečnost bude impulsem k jejich znovuzrození.

zdroj: www.fkpardubice.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz