Hlavní obsah
Sport

Patrik Schick je zraněný. Kdo ho nahradí v útoku?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 / Tadeáš Bednarz

V závěrečném utkání české reprezentace s Tureckem bude chybět nejlepší střelec minulého mistrovství Evropy Patrik Schick. Samozřejmě je to velká ztráta a Ivan Hašek musí už nyní přemýšlet o tom, kdo ho nahradí.

Článek

V utkání s Gruzií musel Schick střídat kvůli bolesti a možnému zranění. Trenér reprezentace Ivan Hašek příliš nechtěl předpovídat důsledky, ale moc pozitivní nebyl. Bohužel se obavy potvrdily a útočník Bayeru Leverkusen nebude moci nastoupit minimálně v následujícím zápasu. Výsledky magnetické rezonance totiž prokázaly zranění lýtkového svalu. Hráč prozatím zůstává s týmem a je v péči lékařů a fyzioterapeutů. Nyní tedy vyvstává otázka, kým ho „nahradit“.

Jan Kuchta

Jan Kuchta sice na konci ligové sezony v dresu Sparty podával skvělé výkony, ale v reprezentaci se mu v poslední době střelecky tolik nedaří. Přípravný zápas se Severní Makedonií ani duel na Euru s Portugalskem mu úplně nevyšel. Proti Gruzii už nenastoupil. Těžko tedy posuzovat jestli má formu na to, být tím střelcem, kterého momentálně tým Ivana Haška potřebuje.

Mojmír Chytil

Daleko lépe vypadá situace pro Mojmíra Chytila, kterému se v reprezentaci od jeho třígólového debutu poměrně daří. Na letošním mistrovství Evropy prozatím nastupoval pouze z lavičky a nevstřelil žádnou branku, výkon mužstva se ovšem s jeho příchodem vždy trochu pozvedl. Je to obrovský dříč a jeho krytí míče je pověstné. Uvidíme, zda tentokrát dostane příležitost od začátku. Značná většina fanoušků by si to přála.

Adam Hložek

Volba v podobě Adama Hložka nepůsobí úplně ideálně. Ačkoliv je to obrovský talent, v reprezentaci má už nějakou dobu poměrně smůlu. Dokáže spálit i obrovské šance, což v současné době moc nepotřebujeme. Stačí si vzpomenout na minulé utkání, kdy jsme z celkových 26 střel vstřelili pouze jedinou branku. Poslední branku v dresu Česka vstřelil před rokem. Proti Gruzii už byl blízko, ale gól mu vzala jeho vlastní ruka.

Tomáš Chorý

Jednou z dalších možností je i Tomáš Chorý. Ten v podstatě jel na EURO jako žolík. S velkou pravděpodobností se dostane v zápase s Tureckem na hřiště. Ale bude to od začátku? Byla by zajímavá dvojice Chorý – Chytil? Vlastně si říkám proč ne, ale moc tomu nevěřím. Spíše se na hřiště podívá až během druhé půle, bude také záležet na stavu a průběhu utkání.

Můžeme vlastně Patrika Schicka kvalitativně nahradit? Za poslední roky se z něj stal natolik důležitý článek útoku našeho národního týmu, že to bude velice obtížné. Přestože v prvních dvou utkáních nevypadal vždy úplně dokonale, branku nakonec vstřelit dokázal. Určitě se ovšem na jeho ztrátu nemůžeme vymlouvat.

Otázkou samozřejmě zůstává, jakou zvolí trenér České reprezentace formaci. Nastoupí s jedním nebo dvěma útočníky? Proti Turecku nám jde o všechno, měli bychom rozhodně předvádět útočný fotbal. Zároveň ovšem musíme být i opatrní, Turci nejsou žádní amatéři. Bude se každopádně jednat o velké drama a hodně emotivní utkání. Rozhodovat budou samozřejmě proměněné šance. Ivan Hašek tak musí volit pečlivě, jinak se může stát, že po zápase budeme balit kufry.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz