Hlavní obsah
Sport

Pevnost Eden padla po 539 dnech! Slavia nezvládla zápas pravdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Vyprodaný vršovický Eden sledoval šlágr čtrnáctého kola, jímž byl rozhodně souboj mezi pražskou Slavií a Viktorií Plzeň. Zápas věnovaný válečným veteránům představoval skutečnou válku.

Článek

Symbolizoval jí například návrat plzeňského brankáře Jindřicha Staňka v helmě. I on se nakonec vrátil na západ Čech jako velký hrdina, který nechal zapomenout na poslední ligové nezdary.

Možná až příliš rychlé vedení

Domácí se dostali do vedení již po třinácti minutách a branka nizozemského útočníka domácí tým možná až příliš uklidnila. Po zbytek prvního poločasu jsme viděli v jejich podání velkou dávku fotbalového pragmatismu, jemuž nedokázal hostující tým souvisle vzdorovat. Slavia zase neměla ambici vymýšlet složité pokračování tohoto zápasu. Po sobotní sparťanské výzvě byla z jejího pohledu nejdůležitější tříbodová odpověď, jenž by vedla k návratu do čela ligové tabulky.

Ani po změně stran se hosté rozhodně neocitli pod permanentním slávistickým tlakem. Po hodině hry však dokázal zmrazit celý Eden Erik Jirka. Další střídání stráží na vedoucí pozici tak najednou nebylo na programu. Tento gól Slavii patrně až příliš šokoval a na tuto výzvu dlouho nedokázala patřičně reagovat. Stejný muž zhruba dvacet minut před koncem otočil zápas a všechny papírové předpoklady se najednou ztratily v mlze. Až tento gól Slavii probral, ale souvislý tlak zůstal jen přáním. Dalšího gólu už se tak diváci na stadionu již nedočkali.

Velmi nepříjemná facka

Ze hry Slavie byl patrný pocit, že se domácímu týmu nemůže nic stát a dokáže si v klidu pohlídat vítězství. Na to však domácí fotbalisté tvrdě doplatili, a tak i oni museli zkousnout první porážku v sezoně. Vzhledem k poslednímu ligovému dění je může v konečném účtování velmi mrzet. Slavia nesplnila roli favorita a nenaplnila všeobecná očekávání. Zatímco konkurenční Sparta svůj podzimní zápas s Viktorií zvládla, ve slávistickém případě se tak nestalo.

Na první pohled se může zdát, že západočeský tým dokázal v ligovém šlágru vytěžit z minima maximum, ale tým trenéra Koubka se na hřišti dokázal velmi dobře orientovat a do Štruncových sadů si veze jednu velmi příjemnou odměnu v podobě tříbodového zisku a třetího místa v tabulce. Svým fanouškům hráči nepředvedli ódu na fotbalovou radost, ale týmu soupeře musel znít závěrečný hvizd jako Beethovenova Osudová.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz