Hlavní obsah

Plzeň neudržela dvougólový náskok a v posledních deseti minutách přišla o výhru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Stenzelová/Žongl

Před začátkem zápasu by Plzeňáci remízu brali, ale nakonec s ní spokojeni nebudou. Po poločase vedli o dvě branky a možnou výhru prohospodařili v poslední čtvrtině utkání, když nabídli PAOKu možnost přesilovky.

Článek

Zahozená tutovka a nepřízeň rozhodčího v závěru nasměrovaly domácí za vyrovnáním.

Viktoriáni udeřili ihned po hvizdu. Aduovi opět sebral radost VAR.

Zápas začal zostra již od druhé minuty po úvodním hvizdu. Johny Otto nezvládl souboj s gravitací a ztratil míč, Vydra tvrdě vypálil a gólman vyrazil balón k nehlídanému Aduovi. Ten potvrdil výbornou formu z posledních zápasů a pohodlně skóroval. Bohužel pro Plzeň VAR odhalil, že dosaženému gólu předcházel offside a stav zůstal bez branek.

V první půli měli domácí míč na kopačkách, góly však střílela Plzeň

PAOK měl vyšší procento držení míče, ale nevytvořil si nic, co by donutilo Jedličku k zákroku. Viktoriáni celé situaci pomáhali, protože si nedokázali při pokusech o útok přesně přihrát vícekrát než jednou. To se změnilo po půl hodině hry.

Cadu nacentroval z levé strany. Adu hlavičkou prodloužil na úplně volného Havla, kterého si domácí vůbec nehlídali. Stačilo mu jen nastavit nohu, aby usměrnil míč za pomoci břevna do branky. V první chvíli se zdálo, že branka opět nebude uznána. Opakované záběry ovšem potvrdily, že se Kedziora zapomněl za svými kolegy a o offside se nejednalo.

Vydrovi konečně přálo štěstí

Neuplynulo ani deset minut od prvního gólu, když červenomodří fotbalisté ukázali svoji sílu podruhé. Adu ukopl míč obránci PAOKu, následně dostal přihrávku do běhu a vyslal tvrdou přízemní střelu. Ke zděšení domácích gólman vyrazil míč přímo k Vydrovi, který se konečně trefil. Práci měl jednoduchou, stačilo mu dokopnout balón do branky. Po velkém množství spálených tutovek a smůly v uplynulých zápasech si jistě zvedl sebevědomí a doufejme, že v sobě probudil instinkt střelce.

Dweh měl dnes rudo před očima

Po desáté minutě si zkomplikoval působení na hřišti Sampson Dweh, když obdržel žlutou kartu za ostrý atak předloktím na hlavu soupeře (Brandon). Zanedlouho poté se oba potkali v pokutovém území, naštěstí pro hostujícího beka se penalta nepískala ani po konzultaci s videorozhodčím. Dweh opustil scénu dvacet minut před koncem zápasu, kdy šel do souboje kolíky napřed a rozhodčí Schnyder okamžitě ukázal druhou žlutou kartu.

Jirka zazdil tutovku a nastartoval PAOK k jízdě za vyrovnáním

Domácí se dostali k první vážné šanci v osmdesáté minutě. Konstantelias se uvolnil ve vápně, ale vyslal příliš slabou střelu, se kterou si Jedlička poradil. Ihned po výkopu uháněl na Kotarskiho Erik Jirka. Měl spoustu času na zakončení, ale vybral si tu nejhorší možnou variantu a napálil míč přímo do vybíhajícího gólmana. Pravidlo nedáš – dostaneš se naplnilo za minutu a Tissoudali snížil. Místo aby Jirka rozhodl zápas, nabídl jedinečnou šanci domácím, kteří se po ní vrhli jako hladoví vlci.

Poslední minuty řádné hrací doby Viktoriáni s vypětím všech sil a za pomoci štěstí ubránili. Zbývalo jim přežít čtyřminutové nastavení. Po jednom z výkopů Schnyder nepochopitelně odpískal útočný faul. PAOK se dlouhým nákopem dostal do vápna, kde si počínal bravurně. Na vysoký centr si naskočil Abdul Rahman Baba a srovnal stav zápasu. Protože do konce zbývala pouhá minuta, bylo jasné, že si oba týmy rozdělí body. Plzeňský trenér Koubek hezky česky pověděl sudímu svůj názor na jeho způsob rozhodování a dostal na cestu domů červenou kartu.

Autor článku: Tomáš Zelenka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz