Hlavní obsah
Sport

Plzeň opět na lovu, výměnným obchodem získala Vašulína

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jager

Očekávaný transfer Daniela Vašulína do Viktorie Plzeň se stal skutečností. V Plzni se upsal na tři roky. Z Hradce Králové si ale podle statistik moc nepřivezl.

Článek

V tomto článku si probereme, jak Plzni může pomoct v klíčové sezóně, ve které Západočeši chtějí zabojovat o titul a přímou účast v Lize mistrů. Viktoria Plzeň mimo jiné úřaduje na mnoho adresách, ze kterých si už přivedla několik hráčů.

Obchod dokončen, Vašulín do Plzně

O tomto hráči si Plzeňští fanoušci povídali už před měsícem, kdy se zatím jen spekulovalo o jeho příchodu na západ Čech. Nyní je vše potvrzené a ze spekulace se stala hotová věc. Klub z Hradce Králové si taktéž odnesl své, do kádru hlásí navrátilce Adama Vlkanovu spolu s Filipem Čihákem. Tento výměnný transfer obsahoval i finanční vyrovnání do Plzně, detail této částky bohužel není známý.

Do Viktorky přišel doplnit útočnou řadu k Tomáši Chorému, který nového parťáka jistě potřebuje. Na konci sezóny totiž odešel jeho spoluhráč Jan Kliment, který přesídlil do Sigmy Olomouc. U Matěje Vydry je zatím nejasné, jestli bude v klubu pokračovat a stále zraněný Rafiu Durosinmi naskočí zřejmě až na začátek jara.

Ale zpět k nové akvizici. I když Vašulín není tak výrazný ve statistikách vstřelených gólů nebo asistencí, tak dokáže velice dobře pozlobit celou defenzivní řadu soupeře. Plzeň v něm vidí jistou posilu a věří, že se dokáže ještě o třídu zlepšit. Není tedy pochyb o tom, že patří do klubové koncepce. V dresu Votroků působil tři sezóny a v 92 zápasech skóroval celkem dvacetkrát.

Co tedy může přinést týmu?

Jedna věc je jasná! Plzeň potřebovala nového útočníka jako sůl. V minulé sezóně jsme mohli vidět střílet góly především ofenzivní záložníky. Taková herní koncepce je ale bídná, proto není divu, že Plzeň posiluje své útočné řady. Doposud jediný schopný útočník Tomáš Chorý k sobě potřebuje aktivnějšího kolegu, než byl třeba Kliment nebo Vydra, kterému štěstí nepřeje.

Má potenciál“ a mnoho dalších přívětivých slov na jeho adresu řekl i Miroslav Koubek, který v minulém působišti trénoval právě Votroky. Je tedy zřejmé, že jde o typ hráče, který se nebojí vystřelit z jakékoliv pozice. Vždy se snaží svou koncovkou překvapit brankáře. Je na tom skvěle i po běžecké a herní stránce, kde dokáže předčit kdejakého soupeře. Bohužel se ani s jedním z hráčů Viktorie nezná, a tak se bude muset v přípravě dost snažit, aby si s některými spoluhráči porozuměl do začátku sezóny.

Plzeň aktivní na přestupovém trhu

Už to sepisoval kolega přede mnou. Plzeň se chce pečlivě nazbrojit na novou sezónu. Proto si také z původního hostování koupila na trvalo Souarého spolu s Dwehem z Vyškova. Podepsala talentovaného záložníka ze Zlína Toma Slončíka a teď i Daniela Vašulína. Dle dalších spekulací a tahů na přestupové listině se určitě můžeme těšit minimálně na jednu posilu. V hledáčku Plzně se objevuje i Santiago Eneme a David Moses. Vše otevřené necháme na jiných lidech. My se můžeme jen radovat a těšit, kdo nebo co přijde jako další.

Jak vnímáte další posilu Plzně vy? Zanechte nám svůj názor v komentářích níže.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Daniel Vašulín

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz