Hlavní obsah

Plzeň sehrála nejlepší zápas od začátku sezóny. Sparta neubránila úder Prince

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Zaplněná Doosan Aréna zhlédla vynikající představení v podání domácího týmu. Viktoriáni byli na Spartu perfektně nachystaní.

Článek

Účastník Ligy mistrů poprvé vystřelil na branku až v nastaveném čase na konci zápasu. Vítězný gól zařídil Prince Adu. Domácí vystřídali Spartu na druhém místě v tabulce.

Po nezáživné překopávané zaspala obrana Sparty

Začátek zápasu byl s nadsázkou nudný, oba týmy hrály opatrně s cílem hlavně neudělat chybu. Zdálo se, že předchozí náročný program poznamenal všechny zúčastněné. Plzeňáci okamžitě napadali rozehrávku Sparty, hlavně Panáka a Zeleného. V prvních třiceti minutách stojí za zmínku jen hlavičkovaná mezi oběma týmy a střela Ryneše, která otestovala bdělost diváků za brankou.

Po půl hodině hry sebral Šulc míč před vápnem a okamžitě jej předal Aduovi. Ten si chtěl narazit s Havlem, který však míč pustil (otázkou je, zda nechtěně či vědomě) a obranu Sparty vzniklá situace rozhodila. Oba stopeři zůstali stát jako sloupy, Adu vesele proběhl vápnem a při jeho současném laufu pohodlně poslal míč podél Vindahla do branky.

Očekávaný nápor hostů nepřišel

Sparta již několikrát dostala první gól a potom zvýšila obrátky a soupeře s přehledem drtila. Dnes se jí podobný kousek nepodařil. Za celý zápas si nevytvořila vůbec nic, navíc získala minimum odražených míčů. Bylo vidět, že absence Haraslína její útočnou hru notně poznamenala. V šedesáté minutě přišli na hřiště Laci a Olatunji, ale ani oni nepohnuli s nepříznivým stavem. Olatunji sice byl neustále v pohybu, ale do žádné šance se nedostal a poprvé vystřelil na branku až v nastavení. To byla zároveň jediná střela Sparty mezi tři tyče za celý zápas.

Trenér Koubek skvěle připravil svůj tým

Jak už bylo řečeno, základem k vítězství bylo okamžité napadání stoperů Sparty při rozehrávce. Skvělý výkon podali všichni hráči. Nikdo neudělal vážnější chybu, každý přesně věděl, co má dělat. Plzeňáci nepustili Spartu k tlaku a ani k ohrožení gólmana Jedličky. Jediné, co se dá vytknout, jsou občasné ztráty míče po nepřesných nákopech. Ale ty nakonec neměly na hru vliv a už vůbec Spartě nepomohly. Ke konci zápasu hráli Viktoriáni aktivně a drželi míč co nejdále od vlastní branky. Nehnali se bezmyšlenkovitě do koncovky s rizikem ztráty balónu, ale snažili se ukrojit co nejvíce zbývajícího času pobytem na útočné třetině hřiště.

Zdá se, že tým je konečně sehraný. Trenéři ustoupili od taktiky nakopávaných balónů, namísto Vašulína je v základní sestavě hbitější Vydra. Obrana dnes byla neprostupná a na rozdíl od zápasu v Soluni létalo do vápna minimum nebezpečných centrů.

Výborný výkon předvedl Vydra

Matěje Vydru jsem v sezóně několikrát kritizoval pro jeho neschopnost překonat gólmana soupeře a vůbec se trefit do brány. Dnes také gól nedal, ale musím jej vyzdvihnout, protože odehrál vynikající utkání. Neustále napadal obránce Sparty a schytal na svoji osobu několik faulů. Po ztrátě míče se vždy vracel sprintem a zmařil rozvíjející se akci soupeře. Předvedl skvělý, týmový a obětavý výkon, vydal se ze všech sil.

Zápas zpestřila skvělá divácká kulisa

Plzeňská Doosan Aréna byla vyprodána včetně sektoru hostů. Po celou dobu panovala skvělá atmosféra, oba kotle se předháněli v pokřicích a zpěvných chorálech. Jaká škoda, že kapacita domácího stadionu není větší.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz