Hlavní obsah
Sport

Plzeň zdemolovala Karvinou. Slončík si řekl o stálé místo v základu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Stenzelová/Žongl

Zápas Plzně s Karvinou přinesl vše. Pět branek, dva neuznané góly po zásahu VARu, dvě červené karty, skvělý fotbal a zábavu po celých devadesát minut.

Článek

Změna v útoku přinesla lepší pohyb a více šancí

Trenéři Plzně tentokrát nezařadili Vydru do hry a bylo zajímavé sledovat, jaký pozitivní dopad tato změna přinesla. Poprvé v sezóně nastoupil v základu Slončík. Společně se Šulcem a Vašulínem zaměstnávali od úvodního hvizdu obranu Karviné. Během prvních osmi minut si vytvořili několik příležitostí a bylo otázkou času, kdy padne první gól.

Červená karta určila vývoj utkání

Průběh zápasu ovlivnila červená karta pro karvinského Čavoše a od dvacáté šesté minuty hrála Viktorka proti deseti. Na branku FMK se valil jeden útok za druhým. Hráči Karviné nepostavili do vápna autobus a i přes oslabení se v rámci možností snažili hrát aktivně. K ohrožení branky se ale vůbec nedostali a Tvrdoně prověřili až ve druhém poločase. Definitivně Karvinou srazilo období v rozmězí 58. – 63. minuty, kdy obdrželi dva góly a o výsledku bylo rozhodnuto.

Slončíkovi se vyplatila trpělivost

Tom Slončík v předchozích utkáních nastupoval na posledních dvacet minut, někdy až v samotném závěru utkání. V neděli se objevil na hřišti od začátku a náramně si rozuměl se Šulcem. Po třiceti minutách od něho dostal krásnou přihrávku a z voleje uklidil míč do branky. Zápas se mu vydařil, vyzařovalo z něj velké sebevědomí a chuť do hry. Ve druhé půli se trefil znovu, ale radost z gólu mu pokazilo rozhodnutí VARu, který odvolal gól pro předcházející offside. Přestože je jiný typ hráče než Kabongo, právě on by jej mohl nahradit svým uměním, které v Doosan Aréně předvedl.

Vašulín se dostává do formy

Stejně jako Slončíkovi se zápas vydařil Danielovi Vašulínovi. V prvním poločase využil dlouhého výkopu Tvrdoně, odstavil si tělem obránce a napálil míč, který se od gólmana Knoblocha odrazil do branky. Po změně stran usměrnil nastřelený míč do sítě patičkou, ale tento gól byl odvolán pro předcházející offside. V prvních zápasech se mu nedařilo, což pravděpodobně bylo zapříčiněno i virózou, se kterou se potýkal. Nyní se zdá, že se dostal do pohody a že se vytříbila souhra s ostatními hráči.

Sène se při svém debutu ani nezapotil

V sedmdesáté minutě si odbyl premiéru v Chance lize plzeňský Cory Sène, když za rozhodnutého stavu vystřídal Hranáče. Na svůj debut však nebude vzpomínat v dobrém. Po dvou minutách trefil protihráče kolíky přes holeň, dostal červenou kartu a scénu opustil dříve, než se na hřišti rozkoukal.

Šulc a spol se výborně naladili na odvetu

Jako tradičně zahrál výborně Pavel Šulc. Většina útočných akcí šla přes něj a odměnou mu byl gól na 4:0. Dařilo se i Lukášovi Červovi. Bojoval, získával míče pro své spoluhráče a i on vstřelil svůj první gól v tomto ročníku. Viktoriáni si zvedli sebevědomí před odvetným utkáním s Kryvbasem, které bude na programu ve čtvrtek. Pokud předvedou stejný výkon jako proti Karviné, nemusí se strachovat o postup do dalšího dvojzápasu.

Jirka je skvělým žolíkem do hry

Po hodině hry vystřídal Kopice Erik Jirka. Svou rychlostí trápil unavenou obranu Karviné a po dvaceti minutách pobytu na hřišti se ujal pokutového kopu. Knobloch vystihl stranu, ale rána byla tak prudká, že neměl šanci zasáhnout. Jirka se mohl radovat ještě jednou, kdy těsně před koncem vypálil z pravé strany, ale míč orazítkoval tyč a odrazil se zpět do pole.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz