Hlavní obsah
Sport

Plzeň získala ze Zlína talentovaného záložníka Toma Slončíka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jager

O zájmu Viktorie Plzeň o Toma Slončíka jsem psal pár měsíců zpět. Teď už je to však oficiální. Slončík podepsal smlouvu ve Viktorii Plzeň do června 2028.

Článek

Velmi talentovaný záložník hrál nejvyšší soutěž doposud jenom za zlínské Ševce, kterým chtěl pomoci ke konci sezóny se ještě zachránit. To se však nakonec ale nepodařilo.

Pomohu klubu, poté dorazím

Jeho odchod ze Zlína byl patrný minimálně měsíc před koncem ligy, ale nikdo nevěděl, kam nakonec přestoupí. Ve hře byl i Slovan Liberec, který o jeho podpis na smlouvě usilovně stál. V ruchu se mezi prvními ozvala i Plzeň, která hráče zaujala natolik, že ji před všemi ostatními upřednostnil. Svému klubu chtěl na závěr sezóny ještě pomoci ze sestupových pozic, jenže Bronislav Červenka coby trenér Zlína ho však na závěr sezóny dostatečně nevyužil. Tak či onak Zlín nakonec sestoupil z nejvyšší soutěže.

Ve žlutomodrém dresu Slončík zapsal 45 ligových startů, ve kterých zaznamenal sedm gólů a čtyři asistence. Dle mého se v nadcházející sezóně v Plzni dobře chytne a bude dobrou náhradou za odcházejícího Ibrahima Traorého. Základ je pro něj však zatím nejasný, protože své pevné místo v sestavě si drží Lukáš Kalvach, Lukáš Červ nebo Pavel Šulc. Je zřejmé, že ze začátku bude hodně rotovat z lavičky náhradníků.

Pomůže změna dresu k lepším výsledkům?

Tom Slončík získal v minulé sezóně ocenění objev ligy, což musí v té nadcházející potvrdit a zvýšit cíle svých výkonů. Taktéž ho čeká premiéra v Evropské lize, kam se Plzeň kvalifikovala do třetího předkola. Skvěle zapadá do koncepce klubu, který má za cíl neustále omlazovat kádr a individuálně pomoci nadaným hráčům se sportovně vyvíjet.

Na západě Čech podepsal smlouvu na čtyři roky a my se můžeme těšit, co nového do mančaftu přinese. V sestavě dokáže zastat kteroukoliv ofenzivní pozici a nemá problém se přizpůsobit potřebám týmu. V letním přestupovém období je tak prvním hráčem, který Viktorii posílil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz