Hlavní obsah
Sport

Plzeň zlákala Prince do svého království

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Viktoria Plzeň přivedla do svých řad hráče, který předváděl skvělé výkony při vzájemných zápasech s Kryvbasem. Dvacetiletý Prince Kwabena Adu podepsal smlouvu na tři roky.

Článek

Trápil novou posilu Hoffenheimu

Podsaditý útočník ukázal svou rychlost, vytříbenou koncovku a sílu v osobních soubojích. Hranáčovi zle zatápěl i přesto, že je o téměř dvě hlavy menší. Navzdory značné tělesné disproporci s ním sváděl vyrovnané bitvy. Jeho nevýhodou bylo, že k sobě neměl spoluhráče do kombinace. I přesto měl v sobě chuť do hry a touhu prosadit se, což mu dopomohlo k novému angažmá. V prvním zápase zakončil precizně akci dva na jednoho.

Pokud si udrží výkonnost z předkola, bude rozdílovým hráčem Viktorie

Trenéři, vedení i fanoušci na vlastní oči viděli, čeho je tento chlapík schopen. Předpokládá se, že se bez problémů adaptuje na českou nejvyšší soutěž a usadí se v základní sestavě vedle Vašulína. Na rozdíl od Kryvbasu může počítat s podporou zálohy a bude mít o mnoho více příležitostí k ohrožení branky soupeřů. Podle současných pravidel může nastoupit v základní skupině Evropských pohárů bez ohledu na druh soutěže i přesto, že odehrál předkola Evropské ligy za jiný tým. Poprvé nastoupí ve viktoriánských barvách pravděpodobně již v neděli na liberecké půdě.

Náhrada za Ricardinha, nebo dlouho plánovaný přestup?

Plzeň zaplatila za Prince téměř stejnou sumu, jako za Brazilce Ricardinha. Ten si stále nezvykl na české prostředí. V porovnání například s Matějem Vydrou zaostává v osobních soubojích a působí křehce. Vydrovi se navíc včera vydařil zápas na půdě Hearts a ukázal, že i přes střeleckou nemohoucnost odvede klubu cenné služby. Prince ve vzájemném dvojzápase předvedl, že si nezadá s většími a silnějšími obránci. Pokud se uvede dobře, spadne Ricardinho v hierarchii útočníků v nejlepším případě na čtvrté místo.

Je pravdou, že v zápasech A týmu nedostal Brazilec mnoho příležitostí ukázat své schopnosti, ale představil se v uplynulých víkendech v barvách viktoriánské rezervy. V prvním zápase vstřelil rychlou branku a splnil očekávání.  Ve druhém mači se svezl s ostudným výkonem celého mužstva, které dostalo výprask od budějovického béčka. On však měl být rozdílovým hráčem. Je těžko pochopitelné, že se posila za třicet milionů korun nedokáže prosadit proti partě kluků, kteří hrají fotbal po práci. Tvrzení, že k sobě neměl kvalitní spoluhráče, neobstojí, poněvadž do utkání nastoupilo dalších pět členů áčka. O přestávce ho kouč posadil na lavičku. Jak velkou trpělivost s ním budou mít trenérský štáb Viktorie a jaký bude jeho další osud uvidíme v následujících týdnech. Rovněž se ukáže, zda byl příchod ghanského útočníka reakcí na jeho prozatím neúspěšné působení nebo byl přestup plánován bez ohledu na Brazilce s cílem zvýšit personální obsazení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz