Hlavní obsah
Sport

Plzeň zvítězila brankou Šulce. Jak si vedli další hráči?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Adéla Stenzelová/Žongl

Viktorka vybojovala cenné vítězství proti Hradci Králové. Vyrovnávací gól soupeře byl nakonec po přezkoumání odvolán z důvodu ofsajdového postavení. Plzeň si pak zbytek zápasu zkušeně pohlídala. Avšak jsou i negativa.

Článek

Šulc rozhodl zápas pohotovou dorážkou

Krátce po začátku druhé půle byl v hradeckém vápně faulován Dweh. Pokutového kopu se ujal Pavel Šulc s úmyslem střílet k levé tyči. Gólman Zadražil skočil na stejnou stranu dříve než se plzeňský střelec dotkl balónu. To Šulce zmátlo natolik, že penaltu kopl mizerně a neproměnil. Vyražený míč se odrazil přímo k jeho nohám a napodruhé se již nemýlil. Šulc si tak připsal druhý gól v sezóně při pokutovém kopu a na hřišti patřil k nadprůměru.

Pravou stranu obrany ovládl Dweh

Liberijský bek sice nebyl zvolen hráčem utkání, ale svým výkonem ukázal, proč je pevnou součástí základní sestavy. Neudělal jedinou chybu, vyhrával osobní souboje, zřídkakdy se dopustil faulu. Kritické situace řešil sebevědomě a kreativně. Nezakopával míče bezhlavě do autu, ale s přehledem je udržel na kopačkách a přesně rozehrával. V blízkosti vlastního vápna se dokázal zidanovkou zbavit dvou dotírajících hráčů. Byl aktivní i směrem dopředu a pro Plzeň vybojoval penaltu.

Matěj Vydra vyzdvihnutý trenérem Koubkem

Na dotaz, zda byl Vydra první volbou do základní sestavy namísto Kabonga, odpověděl plzeňský hlavní kouč jednoznačné „ano“. Rozhodnutí postavit jej vedle Vašulína učinil s jistotou. Z pohledu diváka mně připadalo, že se Vydrovi zápas příliš nevydařil. Neprosazoval se přes hradecké beky a sám si nic pořádného nevytvořil. Miroslav Koubek ho však pochválil s odůvodněním, že i přes neproměněnou šanci hrál výborně a na hřišti nechal vše. Je bezpochyby jasné, že zkušený stratég vnímal Vydrův výkon mnohem hlouběji v porovnání s laickým dojmem fotbalového fanouška. Svým vyjádřením ukázal svoji velikost a schopnost postavit se za své hráče. Je to rozdíl oproti slovům trenéra Trpišovského v předešlý den v souvislosti s Tomášem Chorým.

Kabongo dlouhodobě mimo hru. Přijde ještě někdo?

Ještě před zápasem Viktoriáni ztratili Christopha Kabonga. Dvacetiletý útočník si na tréninku nešťastně bez cizího zavinění poranil koleno tak, že byl okamžitě operován a do zápasového kolotoče zasáhne nejdříve v jarní části soutěže.

Koubek velmi litoval této nečekané ztráty. Uvědomuje si, že nebude snadné urostlého forwarda nahradit, což dnešní zápas ukázal. Prozatím se nerozhodl, zda bude žádat vedení o posílení týmu útočníkem identického typu, ale tuto možnost nevyloučil. Necháme se překvapit, zda se v plzeňském dresu objeví nová tvář či nikoliv.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz