Hlavní obsah
Sport

Plzeňáci nezvládají finální fázi hry. Remízu zachránil Jedlička

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Stenzelová/Žongl

Viktoria Plzeň nedala branku v domácím zápase Evropské ligy s bulharským Ludogortsem Razgrad. V zápase byla aktivnější, ale vytvořila si pouze dvě gólové šance. Největší možnost změnit skoré měli hosté, ale s penaltou naložili prachmizerně.

Článek

Hlavním problémem je nekvalitní zakončení útočných akcí

Plzeň měla zejména ve druhém poločase drtivou převahu, ale branku pořádně ohrozila pouze jednou. Vašulín se zbavil obránce a jeho rána orazítkovala tyč. Až v nastaveném čase diváci viděli poprvé střelu s potřebnou razancí, ale Kalvachův pokus skončil těsně nad břevnem. Pět přesných střel (které statistici napočítali) bylo slabých a navíc směřovaly doprostřed branky. Bonmann s nimi neměl sebemenší potíže.

Viktoriáni si nedokázali pořádně přihrát, narazit si míč na jeden dotyk, aby vyšachovali obránce a dostali se do gólových šancí. Adu dostal pouze jediný míč do běhu. Zbavil se protihráče, ale následné zakončení mu nevyšlo. Mohl přihrát úplně volnému Caduovi, který by míč uklízel do odkryté branky. Bylo ovšem zřejmé, že chce vzít akci na sebe.

Základní jedenáctka doznala tří změn. Ricardinho nastoupil po šesti týdnech.

Trenér Koubek obměnil sestavu. Nechal na lavičce pomalejší hráče. Na hřišti se objevili Jirka, Cadu, Panoš a později Ricardinho.  Panoš hrál velmi dobře, ale nebyl stoprocentně zdravotně v pořádku. To ho zjevně limitovalo a do druhé půle už nenastoupil. Ricardinho, který si naposledy zahrál za áčko před koncem srpna, strávil na hřišti dvacet minut. Udivoval zejména výskokem a rychlým pohybem. Bohužel se příliš nepotkával s míčem. Jirka byl téměř neviditelný a Cadu měl problémy při zpracování dlouhých přihrávek vzduchem. Pravdou je, že byly z kategorie těžkých.

Neprostupná zadní řada s vynikajícím Jedličkou udržela čisté konto

Je na místě vyzdvihnout bezchybnou obranu Viktorie. Ani jednou se nedostala do situace, kdy by nezachytila náběh soupeře, nevyrobila žádnou minelu. Ludogorets ohrozil domácí tým pouze po změně stran, když vyslal postupně několik centrů do vápna. Po jednom z nich zahrál Jemelka rukou, což si rozhodčí ověřil shlédnutím opakovaných záběrů a odpískal penaltu ve prospěch hostů. Piotrowski však nechal vyniknout Jedličku, když vyslal slabou a špatně umístěnou střelu.

Trenér Koubek si výkon svých svěřenců pochvaloval

Domácí kouč vyzdvihl bojovný výkon, kdy si hráči sáhli na dno sil. Zdůraznil, že si Plzeň udržela neporazitelnost na domácí půdě v Evropských pohárech. Potvrdil problém ve finální fázi útočných akcí. Z jeho vyjádření bylo poznat, že si je vědom reálných možností s ohledem na současnou podobu, formu a schopnosti stávajícího kádru. Je třeba mu dát zapravdu. Každý fanoušek by nejraději viděl jednoznačné vítězství. Ale pokud uvážíme odchod dvou nejlepších hráčů, špatnou formu většiny útočníků a hlavně zranění fotbalistů, kteří měli být stěžejními oporami na hřišti, tak Viktoria momentálně na lepší výsledky nemá.

Ludogorets doplatil na zranění Ciao Vidala. Rick by mohl být kvalitní posilou pro Plzeň

Po odstoupení brazilského útočníka musel trenér Jovicevic změnit rozestavení a způsob hry. Tento moment označil v zápase za zlomový. Pokud bychom měli vybrat nejlepšího hráče týmu, volba padá na dalšího Brazilce Ricka. Ten jako jeden z mála na hřišti ukázal výbornou techniku ovládání míče a nejvíce zaměstnával obranu – zejména Dweha. Několikrát vyslal kvalitní centr nebo přihrávku, ale zdálo se, že k sobě nemá spoluhráče, kteří by z jeho aktivity dokázali těžit.

Tak jako získala Plzeň po dvojzápase s Kryvbasem Prince Adua, mohla by se pokusit získat tohoto kreativního útočníka. Jeho tržní hodnota je 2,4 milionů eur, kterými majitelé po prodeji Hranáče jistě disponují. Pokud chce být klub konkurence schopný v Evropské lize a atakovat přední příčky v domácí soutěži, měl by angažovat právě hráče jako je Rick.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz