Hlavní obsah
Sport

Podaří se Liberci po debaklu od Jablonce překvapit Spartu? Dostane Bačkovský ještě šanci?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Patrik Houštecký - Žongl magazín

Souboj dvou týmů, které prohrály před reprezentační pauzou derby. Liberec se pokusí dobít pražskou Letnou, bude mít ovšem hodně těžkou šichtu. Podaří se mu nový restart a napravení reputace po debaklu od Jablonce?

Článek

Ztráta bodů Sparty by byla velkým překvapením

Vlastně si úplně nedokážu představit, že by mohl severočeský Slovan na půdě mistra minulé sezony jakkoliv uspět. Letenští prohráli dva zápasy v řadě a nyní musejí za každou cenu bodovat. Další ztráta už by pro ně mohla být fatální, a to v příštím kole ještě jedou do Plzně.

Trenér Lars Friis si musel během reprezentační přestávky uvědomit, že Liga mistrů není všechno. Prozatím to totiž trochu vypadalo, že cíli nepropadnout v milionářské soutěži byla obětována domácí soutěž. Slavia to má naopak, Chance Liga je pro ni prioritou. A není se čemu divit, hraje se o hodně.

Haraslín jako tahoun útoku, nastoupí Rrahmani?

Během reprezentační pauzy si značná část sparťanského kádru plnila své povinnosti v dresu národního týmu. Lukáš Haraslín ještě posílil své sebevědomí a vstřelil branku Ázerbájdžánu. Připsal si i asistenci proti Švédsku. Právě on musí být během nepříliš skvělé formy Birmančeviče tahounem útoku.

Velice zajímavé bude sledovat, jestli už nastoupí do základní sestavy Albion Rrahmani. V kosovském útočníkovi jednoznačně bobtná chuť zakončovat a pro letenské by mohl být v následujících utkáních velkou oporou. Má ovšem už kondičně na celý zápas nebo půjde opět jen z lavičky? Olatunji se v derby se Slavií zrovna moc neukázal.

Liberec bude muset výrazněji bránit

Ani si nedokážu představit, jaká atmosféra musela panovat v Liberci po prohře 0:5 v derby s konkurenčním Jabloncem. Ondřej Kania se stáhnul ze sociálních sítí, pronesl přesvědčivou řeč a klub se svým fanouškům omluvil. Přestávka pro ně určitě byla více než vhodnou záležitostí. Je možné, že nyní přijde nějaký obrat. Určitě ovšem ne v zápase se Spartou.

Trenér Radoslav Kováč pravděpodobně neodstoupí od svého pojetí fotbalu. To je sice pěkné a určitě může slavit v některých zápasech úspěchy, jen těžko ovšem proti tak silnému soupeři jako je Sparta. Jestli Liberec nebude vycházet z výrazně zabezpečené obrany, může dostat další debakl. A to už by pro něj byla psychicky hodně velká rána.

Dostane Bačkovský ještě důvěru?

Bude zajímavé sledovat, jestli opět dostane důvěru brankář Hugo Jan Bačkovský. Právě díky jeho velké hrubce odstartovala v předchozím kole demolice Liberce. Přestože v některých zápasech dokáže předvést skvělé zákroky, jeho výkony jsou prostě nestabilní. Možná přišel čas na to vyzkoušet slovenskou posilu Ivana Krajčírika, i když proti Spartě by to měl i on těžké.

Velkým favoritem je tedy jednoznačně Sparta. Jak už jsem v úvodu naznačil, jen těžko se za mě nechá nějak překvapit. Vidím to na poměrně jednoznačnou výhru, i když „zázraky“ se dějí. Pořád je to jen fotbal, v němž se může stát skoro cokoliv.

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz