Hlavní obsah
Sport

Pohledný fotbal Na Stínadlech. Bohemku opět podržel Jedlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Adamec - Vršovický fotograf. Se souhlasem autora

I přes sněžení, které doprovázelo celý zápas Na Stínadlech, vidělo přes 2600 diváků zajímavý zápas, který nabídl celkem 32 střel. Oba trenéry tak nakonec mrzelo, že pouze jedna střela na každé straně skončila v brance soupeře.

Článek

Gól Teplic změnil obraz hry

Tým Bohemians do zápasu vstoupil poměrně aktivně. Ve 13. minutě domácí brankář Tomáš Grigar vychytal střílejícího Erika Prekopa. Ve 20. minutě však po rohovém kopu vstřelil svou první ligovou branku Štěpán Chaloupek a obraz hry se výrazně proměnil. Následně se ve 26. minutě ve slibné střelecké pozici ocitl Tadeáš Vachoušek. Jeho střelu však zlikvidoval Martin Jedlička, který byl po celém zápase jedním z hlavních faktorů, proč si Klokani z Teplic odvezli bod za konečnou remízu.

Teplice si držely optickou převahu, velmi aktivně atakoval rozehrávku soupeře domácí Vachoušek, který byl na levé straně hřiště podporován Matějem Radostou. O jeho stoupající kvalitě směrem dopředu jsem psal již minule a dnes na své rostoucí výkony jen navázal. Hlavně v prvním poločase přes jeho stranu Teplice vedly většinu útočných akcí.

Hronek znovu na pravém wingbacku

Na pravé straně teplické obrany nastoupil i kvůli zranění svých parťáků Petr Hronek. Není žádným tajemstvím, že tato pozice není tou, kde by se cítil jako ryba ve vodě. Někdo si možná vzpomene na zápas v Liberci, kde trenér Frťala poprvé použil stejnou variantu. Hronek si tehdy s agilním Ghalim nedokázal poradit a zápas opustil předčasně kvůli druhé žluté kartě po faulu ve středu hřiště.

Trenér domácích však Hronka na tuto roli připravoval už během týdne před zápasem. Sázel především na jeho zkušenost a věřil, že ačkoliv mu tento post není vlastní, dokáže si s tím poradit. Nakonec se dá souhlasit, že Hronek zápas zvládl. Daleko nebezpečněji však působily Teplice na druhé straně, kde při zranění Beránka naskočil právě Radosta.

Teplice kontrolovaly hru, Bohemka hrála vabank

Druhý poločas působil tak, že měly Teplice hru pod kontrolou a Bohemians i přes nepříznivý výsledek sázeli na protiútoky. Postupně se na hřiště dostali ofenzivní hráči Matoušek, Kozák i Mužík. Trenér Veselý jednoznačně vsadil na hru vabank. Ta se mu nakonec vyplatila, když v 87. minutě Grigar z nenápadně vyhlížející akce 13 sekund po svém vlastním výkopu lovil míč ze sítě. Jak sám Veselý přiznal, v závěru zápasu se ještě obával o výsledek, protože mu na hřišti chyběla řada defenzivních hráčů.

Teplice si skutečně v závěru zápasu vypracovaly několik slibných příležitostí, ale všechny končily již během přechodové fáze, či před pokutovým územím Klokanů. Toto špatné řešení útočných akcí nakonec mrzelo i domácího trenéra Frťalu. Šťastnější tak za bod byli jednoznačně hosté.

Útočná hra Teplic po vystřídání většinou trpí

Po vystřídaní Vachouška i Yassera, kterého trápily křeče, se tak na hrotu teplického útoku ocitl uzdravený Gning společně s původně obráncem či defenzivním záložníkem Tsykalem. Ten však kvůli personální krizi pravidelně nastupuje v útoku i za teplický B tým. Opakoval se scénář, který u Teplic vídáme takřka v průběhu celého podzimu. Po vystřídání útočníků ze základní sestavy jde útočná aktivita i nebezpečnost sklářů výrazně dolů.

Není žádným tajemstvím, že se Teplice skoro od samého začátku sezóny potýkají se zraněními především v ofenzivních řadách. Dobrou zprávou pro domácí byl návrat Gninga, který nastoupil alespoň ze střídačky. Mezi marody je však stále Daniel Fila, který nadále léčí zranění z předminulého reprezentačního srazu.

Střelec první ligové branky Chaloupek odmítl komentovat v médiích propíraný zájem Slavie. Prozradil však, že současných 20 bodů v tabulce je pro Teplice asi nad plán, ale rozhodně proto nehodlají polevit. Jsem přesvědčený, že kdyby Teplice disponovaly širší lavičkou, nebo měly k dispozici většinu hráčů z marodky, byly by na tom bodově ještě o kus lépe.

V prohraných zápasech v Hradci (1:0) však Teplice dohrávaly se dvěma stopery na hrotu útoku, proti Baníku (0:1) rovněž dohrávaly bez klasického hrotového útočníka. Chybí varianty, které by pomohly nepříznivý vývoj zápasu zvrátit. Fanoušky Teplic tak alespoň může těšit, že slibně to vypadá s návratem Jakuba Urbance na ligové trávníky. K dispozici by mohl být už o víkendu v Jablonci. Návrat Daniela Fily je však stále nejistý.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz