Hlavní obsah
Sport

Preview CHNL: Zlín se chce dostat zpět do nejvyšší soutěže. I Táborsko má však vysoké cíle

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jindřich Jager

Chance Národní Liga začne další kolo již v pátek 26. července od 18 hodin. Jedním z prvních zápasů bude i střet ještě v loňské sezoně prvoligového Zlína s jihočeským Táborskem, které bojovalo na vrchních příčkách druhé největší soutěže.

Článek

Tento zápas bude vysílat Sporty TV.

Zlín oslabil, přesto chce bojovat o postup

Zlín se musel po sestupu z první ligy smířit s odchodem řady hráčů. Ať už se jednalo o Tomáše Čelůstku, Antonína Fantiše, Martina Cedidlu, Alexandra Bužka či Toma Slončíka. Zejména poslední dva jmenovaní byli hodně velkou ztrátou. Přišlo sice několik nových hráčů, kvalitativně ovšem nedokázali odchozí nahradit.

Ševci si v prvním kole odvezli bezbrankovou remízu z Líšně, která ovšem rovněž patří mezi přední týmy druhé nejvyšší soutěže. Hráli ovšem dlouhou dobu bez vyloučeného Reitera a navíc se jim zranil Buchvaldek. Do sezony tak nevstoupili úplně šťastně.

O to více budou chtít bodovat na domácí půdě. Ostatně jejich cílem je jednoznačně návrat do Chance Ligy. Protentokrát se ovšem budou muset obejít bez vykartovaného Reitera, dlouho zraněného Koláře a nejistý je i start Vukadinoviče a Buchvaldka. Trávník na jejich stadionu navíc není v úplně ideálním stavu. Po červnové renovaci většina nově vyseté trávy shnila, takže celá plocha musela být znovu přeseta.

Táborsko se chce umístit o příčku výše

Táborsko v úvodním zápase Chance Národní Ligy dokázalo porazit rezervu Slavie 3:1, když vstřelil dvě branky Kateřiňák a další přidal Dordič. Hlavní trenér Roman Nádvorník tak mohl být s výsledkem utkání spokojený. V loňské sezoně skončil jihočeský klub na třetím místě, letos by se chtěl umístit ještě o příčku výše. Majitel Táborska by však byl rád i za umístění do páté pozice.

Je těžké si vytyčit cíl, když víme, na jaký úspěch jsme loňským třetím místem dosáhli. Letos budu spokojený s umístěním do pátého místa. Co bude nad tento rámec, bude navíc
majitel klubu Táborsko Petr Kolář

Na první pohled by se mohlo jednat o zajímavý a kvalitativně hodně slušný zápas. Domácí sice jsou podle sázkových kanceláří poměrně jasným favoritem, jednoznačně ovšem není dopředu o ničem rozhodnuto. Hráči z Táborska se budou chtít poprat o další body. Vlastně bych to nakonec s klidem viděl na remízu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz