Hlavní obsah
Sport

Preview: Ostrý zápas aspirantů na čtvrté místo? Ambiciózní Liberec se utká s Baníkem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Stenzelová/Žongl magazín

V neděli bude k vidění i šlágr kola mezi týmy, které se před sezonou pasovaly na velké rivaly a možné kandidáty na čtvrtou příčku. Baník Ostrava přivítá na svém stadionu ve Vítkovicích liberecký Slovan.

Článek

Oba zatím za očekáváními

Momentálně asi ani jeden z týmů není na příčce, s kterou by mohli být jeho šéfové spokojení. Slovan Liberec je prozatím sedmý, Baník Ostrava dokonce až jedenáctý. Oba celky přitom chtějí bojovat o pohárovou Evropu a v ideální případě být pronásledovateli TOP3.

Baník se musel smířit se smolným koncem v předkole Konferenční ligy, v němž nestačil na favorizovaný tým Kodaně. Zejména v druhém zápase ovšem předvedl skvělý výkon, a nakonec vypadl až na penalty. Rozhodně se ovšem má od čeho odpíchnout, k čemuž by mu měl dopomáhat i kvalitní kádr.

Baník trápí koncovka

Ostravské ovšem trochu trápí koncovka. V předchozím kole prohráli s nulou gólů na Slovácku, předtím vyhráli pouze s jednou brankou nad Hradcem. Byli přitom jednoznačně dominantním týmem, i díky vyloučení hradeckého Kučery. Za poslední tři ligové utkání si připsali pouhé dva přesné zásahy, což opravdu není mnoho.

V zápase s Libercem bude Pavlovi Hapalovi chybět vykartovaný Buchta i dlouhodoběji zranění Lischka a Šudák. Se severočeským týmem z pod Ještědu navíc doma slavili Baníkovci vítězství naposledy v roce 2021. Od té doby přišlo šest zápasů bez výhry. Poslední vzájemný ligový zápas se odehrál v dubnu a skončil 2:2. A to už budou chtít chachaři konečně protrhnout.

Slovan bez Ghaliho, Hlavatý ve formě

I hráči Slovanu ovšem potřebují vyhrávat. Ambiciózní tým Radoslava Kováče chce být letos hodně vysoko, a právě Baník by mohl být jejich největší konkurent. V předchozím utkání se podařilo Liberci bez větších problémů porazit Pardubice 3:0, díky červené kartě a dlouhodobému trestu ovšem přišel o Ghaliho.

Parádně se dvěma góly zapsal Michal Hlavatý, o němž se před sezonou spekulovalo, že by mohl jít i do Ostravy. Rozhodně z něj je lídr zálohy Slovanu, a právě na jeho výkonech budou pravděpodobně záviset výsledky celého týmu. Jednu branku si připsal i Christian Frýdek. U něho se mluvilo o možném odchodu do Jablonce. K nejbližšímu rivalovi, navíc s bývalým trenérem Lubošem Kozlem, ovšem určitě vedení Baníku nebude chtít pouštět své hráče.

Může se nakonec jednat o hodně zajímavé utkání. Těším se na střet Hlavatý – Ewerton, ale i brankářů Markoviče/Holce a Bačkovského. Bude z toho nakonec velká přestřelka a pěkný útočný fotbal? Nebo opatrnější hra, při níž nebude chtít ani jeden z týmů udělat chybu? Nechme se překvapit, ale rozhodně si tento zápas nenechte ujít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz