Hlavní obsah
Sport

Preview: Praha vs. Brno. Viktorka Žižkov hostí Zbrojovku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution 4.0, Martin2035

V neděli 20. října se před kamerami Sporty TV odehraje souboj dvou kdysi ligových týmů Viktorie Žižkov a Zbrojovky Brno. Doby největší slávy mají tyto celky momentálně za sebou, přesto chtějí svést zajímavý souboj.

Článek

Praha se postaví Brnu. Žižkov je na tom podstatně lépe

Zároveň se vlastně bude jednat o bitvu mezi dvěma největšími městy – Prahou a Brnem. Podstatně lépe je na tom žižkovský tým, který navíc bude hrát v domácím prostředí. Z posledních pěti zápasů má Viktorka dvě výhry, jednu remízu a dvě prohry. Před reprezentační pauzou ovšem dokázala senzačně vyhrát na půdě druhé Chrudimi 1:5, což jí určitě muselo dodat sebevědomí. Ani během přestávky ovšem hráči Žižkova nezaháleli. Naopak v pátek 11.10. sehráli přátelské utkání s prvoligovým Jablonce, s nímž nakonec prohráli 1:2. Jedinou branku Pražanů vstřelil Adam Petrák.

Navíc mají ve svých řadách stále nejlepšího střelce celé Chance Národní Ligy Tomáše Necida. Bývalý hráč Slavie či Bohemians se během druholigového angažmá opět dostal do formy a ukazuje, že stále má schopnosti na hraní profesionálního fotbalu. Pro Žižkov je nesmírně platným hráčem.

Zbrojovka téměř na dně, snaží se ovšem o obrodu

Zbrojovka je na tom v tabulce podstatně hůře. Momentálně se potácí až na 14. místě, má přitom stejně bodů jako patnáctá rezerva Baníku a pouze o bod více než šestnáctý Varnsdorf. V posledních pěti utkáních nedokázala ani jednou zvítězit. Na svém kontě má tři prohry a dvě remízy. Přesto se může v budoucnu obrátit situace k lepšímu.

Dochází totiž k velkému přerodu klubu, díky němuž přišlo hodně nových tváří zejména do vedení klubu. Jednou z prvních změn byl příchod Jana Mynáře jako generálního ředitele klubu. Poté ovšem následoval i příchod zajímavých osobností s výraznou fotbalovou minulostí. Nejdříve se stal novým sportovním ředitelem bývalý reprezentant Martin Jiránek. Posléze asistentem trenéra bývalý hráč Brna Pavel Zavadil. A naposledy sportovní úsek posílila legenda klubu, ale i fotbalista se zkušenostmi z Německa či Belgie Jan Polák.

Tyto osobnosti by mohli pro začátek přinést do klubu trochu větší sebevědomí, ale samozřejmě i znalosti a zkušenosti. Bude chvíli trvat, než se jejich vliv projeví. Určitě bude potřeba v nejbližším přestupním období potřeba tým posílit. Posléze by ovšem Zbrojovka mohla mít potenciál na rozkvět do lepších pozic. V budoucnu třeba až do první ligy.

Viktorka jasným favoritem, Brno čekají tři pražské týmy v řadě

Ale zpět k zápasu s Viktorkou Žižkov. V něm s největší pravděpodobností ještě k nějakému výraznějšímu posunu nedojde. Pražský tým je poměrně jasným favoritem a moc nevěřím tomu, že by dopustil nějaké překvapení. Navíc je situace ve středu tabulky velice vyrovnaná, takže jakákoliv ztráta by mohla znamenat pokles o několik příček.

Brno sice bojuje o přežití, očividně ovšem není zrovna ve formě. V nejbližší době přivítá po utkání s Žižkovem další pražský tým – rezervu Slavie. Poté v MOL Cupu vyjede na půdu Sparty. Čekají ho tedy hned tři střety s týmy z hlavního města. V kolik v nich získá bodů je otázkou budoucnosti. Daleko více by mohlo posléze bodovat s Baníkem Ostrava B, s nímž se střetně 3. listopadu. Mohl by to být určitý odrazový můstek k lepším výsledkům.

Přímý přenos zápasu mezi Viktorií Žižkov a Zbrojovkou Brno sledujte už v neděli 20. října od 10:15 na Sporty TV.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz