Hlavní obsah
Sport

Preview: Pražská Slavia dnes zabojuje o Ligu mistrů. Podaří se jí senzační obrat?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Zatímco na Letné stále slaví postup do Ligy mistrů po 19 letech, klub z Edenu čeká veledůležitý okamžik až dnes večer. Má sice výrazně horší startovní pozici než Sparta, přesto to ovšem ještě nesmí vzdávat.

Článek

První utkání na stadionu Stade du Hainaut (Valenciennes) Slavia prohrála 0:2. Ukázala se v něm obrovská síla francouzského Lille, zejména jeho individuální kvality. Značná část fanoušků sešívaných už se prakticky smířila s nepostupem do Ligy mistrů. Byla by ovšem velká chyba pražský klub před odvetou podceňovat.

Porazili AS Řím, mohou uspět i s Lille?

Slavia na domácím stadionu umí rozpoutat pořádný kolotoč, s nímž si v minulosti nevěděli rady fotbalisté nejednoho věhlasného týmu. V živé paměti ještě máme skvělé vítězství 2:0 nad AS Řím s Dybalou, El Shaarawym či Lukakem v kádru. Rozhodně tak ještě není nic rozhodnuto.

V minulosti se ostatně dočkali fanoušci sešívaných nejednoho obratu v evropských pohárech. V roce 2002 prohrála Slavie na půdě Partizanu Bělehrad 3:1, v odvetě potom vyhrála 5:1 v prodloužení. Podobně obrátila i dvojzápas s Levadia Tallinn, kde u soupeře prohrála 3:1 a doma získala vítězství 2:0. Díky gólu na hřišti soupeře tak získala postup.

Ani nyní není nic ztraceno. Úkolem Slávistů bude dát, pokud možno rychlou branku, posléze už bude ztrácet jen jednu. A to není nic nerealistického, i když má soupeř hodně velké kvality. Vyprodaný Eden ovšem požene své borce hodně velkou silou. A v tomto slávistickém pekle se nikomu nehraje dobře.

Masopust nebude kvůli zranění, další hráč nemocný

Trenér Jindřich Trpišovský se musí smířit se ztrátou Lukáše Masopusta, který má svalové zranění. Vypadnout měl kvůli nemoci ještě jeden hráč, jehož jméno Slavia nechtěla zmiňovat. Nesou se ovšem zkazky, že by to mohl být někdo z dvojice Jurásek – Jurečka. K dispozici bude po zranění Ondřej Zmrzlý, i když zřejmě nenastoupí v takto důležitém utkání v základní sestavě. Přeci jen není tak rozehraný.

Na hrotu útoku s největší pravděpodobností nastoupí Tomáš Chorý. V základní sestavě bude dle slov trenéra i David Douděra. Počítat zřejmě můžeme s Tomášem Holešem či Oscarem. Ale kdo další se bude od začátku snažit přelstít silný tým Lille? Určitě by neměl chybět Diouf, který letos působí velice zajímavě. Dopředu bych se klidně nebál dát vedle Chorého Chytila. Tahle dvojka spolu letos moc nenastupuje, ale mohla by být hodně úderná.

Už dnes večer se tak dozvíme, jestli budeme mít letos v Lize mistrů jen jednoho zástupce nebo dokonce dva. Pro český fotbal by to byl obrovský úspěch. Sešívaní ovšem budou muset hodně zabrat a předvést výrazně rozdílný výkon oproti prvnímu utkání. Bude se i v Edenu skandovat Slavia v Lize mistrů?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz