Hlavní obsah
Sport

Preview: Rezerva Sigmy venku pětkrát prohrála. Prolomí prokletí na půdě Táborska?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ondřej Karel Teichmann/Žongl

V sobotu 26. října můžete na Sporty TV zhlédnout zápas osmého Táborska s pátou rezervou Sigmy Olomouc. Tabulkový rozdíl mezi těmito kluby je přitom jen dva body, takže si mohou v případě výhry domácích vyměnit pozice.

Článek

Táborsko je ve formě

Domácí Táborsko už šest zápasů v řadě neprohrálo. Na svém kontě má v těchto utkáních tři výhry a tři remízy. O všechny body naposledy přišlo 25. srpna, právě na vlastním stadionu s Opavou. V začátku soutěže se jim přitom tolik nedařilo, z prvních šesti utkání si odneslo pět proher. V zatím posledním zápasu dokázalo zvítězit ve Vlašimi.

Nejlepším střelcem týmu je třicetiletý srbský útočník Bojan Djordjič. Ten má i prvoligové zkušenosti z Liberce, po většinu kariéry se ovšem pohybuje spíše v nižších soutěžích. Na svém kontě má ovšem pouze tři branky. Z toho je jasné, že Táborsko nepatří mezi nejčastěji skórující týmy. Dohromady vstřelilo třináct gólů, jeho soupeř jich přitom má už osmnáct.

Rezerva Sigmy spoléhá na hráče s prvoligovými zkušenostmi

Rezerva Sigma Olomouc si zatím drží pěkné páté místo. Úspěšná byla i v minulé sezoně, kdy skončila druhá za nyní již prvoligovou Duklou. Letos má ovšem zatím spíše střídavější výsledky. Poslední zápas s rezervou Sparty vyhrála, předtím ovšem prohrála ve Vyškově. Letos už nestačila i na Chrudim, Zlín, Slavii B a Vlašim.

Olomouc samozřejmě může v případě potřeby využít některé hráče, kteří jinak nastupují pravidelněji v Áčku. V posledním zápase s rezervou Sparty tak byl na hřišti vidět Kenneth Ikugar, Jáchym Šíp nebo Štěpán Langer. Najdete tu ovšem několik dalších fotbalistů s ligovými zkušenostmi. Třeba dvaatřicetiletého Michala Leibla, který vedle Olomouce hrál i v Hradci Králové.

Vlastně se tak není čemu divit, že se rezerva Sigmy pohybuje na vyšších pozicích. Je to věčná diskuze okolo béček ligových klubů, zda by měly patřit do druhé ligy nebo nikoliv. Momentálně jsou v Chance Národní Lize hned čtyři, Olomouc je na tom z nich přitom nejlépe.

Táborsko podle sázkovek jasným favoritem, ale…

Vzhledem k aktuální formě i domácímu prostředí je podle sázkových kancelářích jasným favoritem Táborsko. Kurzy na něj mi přijdou až přehnané vzhledem ke skutečnosti, že Olomouc je v tabulce před ním. A rozhodně nebude chtít nechat body na jihu Čech zadarmo. Nakonec se může jednat o podstatně vyrovnanější zápas, který rozhodne jedna branka navíc.

Olomouc ovšem na hřištích soupeřů letos vyhrála pouze jednou – 3:2 ve Varnsdorfu. Jinak si odnesla jako host hned pět proher. I toto prokletí určitě bude chtít ze sebe setřást. A proč ne zrovna na půdě Táborska?

Studio zápasu SILON Táborsko – Sigma Olomouc B začíná ve 13:05, samotné utkání potom v 13:30 na Sporty TV.

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz