Hlavní obsah
Sport

Preview: Šlágr kola mezi druhou Chrudimí a třetím Vyškovem na Sporty TV

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Po reprezentační pauze pokračují obě naše profesionální soutěže. V rámci Chance Národní Ligy můžete prostřednictvím televize Sporty TV zhlédnout šlágr kola mezi druhou Chrudimí a třetím Vyškovem.

Článek

Chrudim s Jindřichem Tichaiem a její jízda druhou ligou

Zejména Chrudim je určitým zjevením druhé nejvyšší soutěže. Na její lavičce koučuje kádr Jindřich Tichai, který dříve působil v roli asistenta Davida Horejše v Českých Budějovicích. V druhé lize působí letos jako hlavní trenér poprvé a daří se mu na výbornou. Východočeský tým je totiž na druhém místě jen bod za prvním Zlínem. Ostatně díky výhrám Chrudimi si vysloužil ocenění Trenér měsíce srpna.

V letošní sezoně přišel k týmu i zkušený útočník Pavel Černý, který má ligové zkušenosti z Pardubic nebo Hradce Králové. Nejlepším zakončovatelem Chrudimi je David Látal, v tabulce střelců celé Chance Národní Ligy je na druhém místě za Tomášem Necidem. Brankář Jáchym Šerák je zase se třemi vychytanými nulami společně s dalšími dvěma kolegy na druhém místě čistých kont.

V případě výhry a jakékoliv ztráty Zlína by se navíc Chrudim posunula do čela druholigové tabulky. Není to ovšem moc pravděpodobné, protože prozatím první tým hraje s poslední Jihlavou. Ale fotbal je někdy nevyzpytatelný a stát se v něm může cokoliv.

Vyškov s borci z Ligue 1 či Eredivisie

Druhý tým tabulky ovšem nečeká vůbec nic jednoduchého. Třetí Vyškov totiž bude chtít na hřišti v Drnovicích (kde hraje domácí zápasy) ukázat, že se na bronzovou příčku nedostal náhodou. I když výsledky má o něco méně vyrovnané než jeho budoucí soupeř. Sezonu totiž začal třemi remízami, až ve 4. kole si připsal první výhru proti rezervě Baníku Ostrava. Následovalo vítězství nad béčkem Slavie a posléze prohra v Opavě. Poté už další dvě výhry se Zbrojovkou Brno a Varnsdorfem.

Během reprezentační pauzy svěřenci kouče Jana Kameníka nezaháleli a v přátelském utkání se střetli s druholigovým rakouským týmem FAC Vídeň. Z místa konání v Unterstinkenbrunnu si odvezli bezbrankovou remízu, museli ovšem čelit nejedné nebezpečné situaci.

V kádru má jihomoravský tým řadu zahraničních fotbalistů. Ať už je to Abdoulaye Sylla z Guinei, který si zahrál Ligue 1 za Nantes, Djanbou Sekou z Mali, Angličana Terrella Egbriho či Maročana Zakaria El Azzouziho. Poslední jmenovaný působil zase v holandské Eredivisie, kde hrál utkání za Twente, Spartu Rotterdam či Excelsior.

Vedle toho se ovšem spoléhá i na několik českých ligistů. Mezi nimi je třeba Tomáš Zajíc se zkušenostmi z Českých Budějovic a Baníku Ostrava či Tomáš Čelůstka (Zlín, Pardubice). Rozhodně si tedy trenér Kameník nemůže stěžovat na neatraktivní kádr.

Chrudim je mírným favoritem, Vyškov jí nedá nic zadarmo

Souboj Vyškova s Chrudimí bude velice zajímavým střetnutím, v němž lehce favorizuji hosty z východu Čech. Může se ovšem jednat o hodně vyrovnaný duel, v němž bude rozhodovat jedna branka. Poslední vzájemné utkání v dubnu letošního roku ostatně skončilo jednogólovým rozdílem ve prospěch Vyškova. Nyní je ovšem situace zcela jiná.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz