Hlavní obsah
Sport

Preview: Souboj dvou nejlepších střelců Chance Národní Ligy na Sporty TV

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 - Jan Richtr

Ve 12. kole Chance Národní Ligy můžete prostřednictvím Sporty TV zhlédnout souboj první Chrudimi s desátou Viktorií Žižkov. Vedle toho se ovšem potkají i dva nejlepší střelci druhé nejvyšší soutěže.

Článek

Chrudim jede na velké vlně, Viktorce se tolik nedaří

Chrudim v Chance Národní Lize už devět zápasů neprohrála a díky této skvělé bilanci je právem na prvním místě celé soutěže. Přeskočila rovněž skvěle hrající Zlín, i když pouze díky lepšímu skóre. Chystá se tak zřejmě podobný boj a stíhání, jaké můžeme vidět v Chance Lize mezi Spartou a Slavií.

První tým tabulky se tentokrát střetne s pražskou Viktorkou Žižkov. Té se tolik nedaří, když je momentálně až na desáté příčce. Přesto má jednu významnou výhodu, která jí může proti soupeřům pomáhat. A tou je nejlepší střelec celé soutěže, bývalý hráč Slavie či Bohemians Tomáš Necid.

Souboj dvou nejlepších střelců

Necid se po přestupu od klokanů do druholigového Žižkova očividně opět dostal do formy a dokázal v 11 zápasech vstřelit osm branek. Díky tomu je na vrcholu tabulky střelců. Pouze o jednu branku pod ním je ovšem chrudimský útočník David Látal, který si díky své formě vybojoval i nominaci do Lvíčat.

Mezi útočníky je propastný rozdíl 14 let. Zatímco jeden je budoucí nadějí a velkým talentem, druhý už má na svém kontě hromadu zkušeností z Česka i zahraničí. Bude se tak jednat o velice zajímavý souboj. Nejen v nadcházejícím zápase, ale v rámci celé sezony.

Proměnlivé výsledky Žižkova, favorit je jasný

Bohužel ani góly žižkovského střelce jeho týmu moc nepomáhají. Z jedenácti zápasů zatím vyhrál pouze tři. Vedle toho získal i tři remízy a odvezl si čtyři prohry. V zatím posledním zápase nestačil Žižkov na rezervu Baníku. Kolo předtím ovšem deklasoval Opavu právě díky dvěma brankám Tomáše Necida.

O favoritovi utkání je ovšem jasno. Chrudim jede na vlně obrovského laufu a na domácí půdě určitě nebude chtít s Viktorkou ztratit body. Jestliže se chce navíc udržet na první příčce, prostě musí zvítězit. Ani Zlín totiž nebude příliš ztrácet. Ale znáte to, je to pořád jenom fotbal. Stát se může cokoliv.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz