Hlavní obsah
Sport

Preview: Souboj třetího se čtvrtým, Baník hostí Plzeň. Remíza nikomu nepomůže

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Víkend je za dveřmi a s ním i po reprezentační pauze další kolo Chance Ligy. Nabídne přitom řadu zajímavých zápasů. Jeden z největších šlágrů se přitom odehraje už v sobotu ve čtyři hodiny. Čtvrtý Baník totiž bude hostit třetí Plzeň.

Článek

Ostravští šest zápasů bez prohry

Ve Vítkovicích se dá očekávat skvělá atmosféra. Zejména domácí fanoušci si určitě nenechají ujít možnost vidět atraktivního soupeře. V případě výhry ostravských by se navíc Baník mohl bodově dotáhnout právě na Plzeň. Viktorka je naopak jen bod za Spartou a vyhlíží tak druhé místo.

Ostravský klub v posledních šesti zápasech neprohrál. Připsal si tři výhry a tři remízy. Na domácí půdě hrál pouze dvakrát, obě utkání dotáhl do vítězného konce a navíc v nich obdržel pouze jednu branku. Bodově nejaktivnějším hráčem je zatím Ewerton, který už delší dobu patří k zásadním členům baníkovského kádru. Na svém kontě má čtyři góly a dvě asistence.

Uškodí Plzni nabitější program?

Otázkou je, pro koho bude plus, že má Plzeň nabitější program. Hraje totiž ještě evropské poháry, může být tudíž trochu vyčerpanější. V posledním zápase sice doma Viktorka porazila Pardubice, předtím si ovšem připsala tři remízy. Dvě z toho v evropských zápasech – s Frankfurtem a Ludogorcem. Vedle toho doma i remizovala s Mladou Boleslaví.

Vyrovnané pořadí, osobnosti v dresu Viktorky

Pozice od druhé do čtvrté příčky je navíc velice vyrovnaná. Sparta má 22 bodů, Plzeň 21 a Baník 18. Pořadí se díky tomu může rychle měnit. Plzeň se určitě bude snažit využít příležitosti dotáhnout Spartu, proto nesmí zejména doma ztrácet.

V letošní sezoně navíc září Pavel Šulc a velké sebevědomí z reprezentačního srazu si díky gólu přiveze i Lukáš Červ. K dispozici už je brankářská jednička Martin Jedlička. Trochu nevyvážené výkony má ovšem v útoku. Vydra ani Vašulín se střelecky moc neprosazují, Kabongo je zraněný a nová posila Prince Adu se musí trochu více aklimatizovat.

Plzeň mírný favorit, remízu by nechtěl ani jeden

I přesto by Plzeň měla být mírným favoritem. Poslední vzájemné měření sil v květnu skončilo remízou. V únoru ovšem dokázala Viktorka Ostravu vykrást díky gólu Cadua. Většinou tak jsou tyto zápasy výsledkově vyrovnané a vlastně i tentokrát může utkání skončit remízou. Tu by ovšem zřejmě nechtěl ani jeden z týmů, pražská S by díky tomu získala ještě větší náskok.

Autor článku: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz