Hlavní obsah
Sport

Preview: Sparta má hodně blízko do Ligy mistrů, přesto nesmí odvetu podcenit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Po úvodním zápasu na půdě soupeře nastoupí Sparta proti Malmö, aby zde potvrdila svůj náskok a po devatenácti letech postoupila do nejznámějšího evropského poháru. Rozhodně ovšem není nic hotovo a ještě se musí připravit na závěrečnou bitvu.

Článek

Má už Sparta jistotu Ligy mistrů?

V prvním zápase sice mělo Malmö poměrně jasně větší držení míče, nedokázalo ovšem využít ani jednu ze svých šancí. Švédský klub měl ve své hře především hodně špatných nahrávek a celkově chyb. Přesto na něm byl vidět jasný potenciál, že může být pro pražský tým nebezpečný.

Sparta si ovšem na hřišti soupeře vypracovala poměrně slušný náskok, který už mnoho fanoušků považuje za neotřesitelný. Podcenit soupeře by ovšem byla velká chyba. Letenští se jednoznačně musí ještě soustředit a neponechat nic náhodě.

Kdo nastoupí proti Malmö v útoku?

Ostatně v posledním ligovém utkání se zřejmě i díky rotaci a obrovské proměně základní sestavy nedokázala vítězně prosadit nad týmem z Uherského Hradiště. Slovácko si zejména díky dvojici Krmenčík – Sinyavskiy odvezlo z Letné sympatickou remízu.

Proti Malmö ovšem nastoupí výrazně silnější sestava. Zajímavé bude sledovat, jaké bude složení útoku. Téměř jistotou by mohla být dvojice Birmančevič – Haraslín, ovšem kdo mezi nimi? Nastoupí v poslední době méně produktivní Kuchta? Nebo naopak rozjetý Olatunji? Či někdo úplně jiný?

Martin Vitík blízko přestupu?

V obraně by už měl být k dispozici Martin Vitík, který se stejně jako Kuchta potýkal s drobnou zdravotní indispozicí. Někteří fanoušci dokonce zmiňují, že by se mohlo jednat o jeho poslední zápas před přestupem do zahraničí. Momentálně má mít velký zájem Bologna, Hoffenheim vzhledem k nákupu Hranáče zřejmě vypadl. Dokáže perspektivní obránce ještě vybojovat Spartě Ligu mistrů nebo si ji dokonce pod trenérem Friisem zahraje?

Jak už jsme se zmínili, náskok je poměrně luxusní a český mistr má k Lize mistrů po devatenácti letech hodně blízko. Stále je ovšem před ním 90 minut plus nějaké nastavení, které musí za tímto velkým cílem zvládnout. A švédský klub určitě nebude chtít možnost postoupit mezi nejlepší týmy světa jen tak darovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz