Hlavní obsah
Sport

Priske asi prožil nejhorší sparťanský týden. Nejtěžší ránu dostal od kapitána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Sparta měla za sebou pohárový svátek proti slavnému anglickému klubu Liverpool FC, jenž brala jako jistou odměnu za progres, který pod dánským trenérem Brianem Priskem za poslední rok udělala.

Článek

Tato odměna však Letenským zhořkla kvůli debaklu 1:5. Výrazně zlepšit náladu si Sparta mohla v ligovém šlágru na půdě Viktorie Plzeň. Ten však skončil také porážkou, a to v podobě 0:4. Nejsmutnějším hrdinou tohoto hororu byl jejich kapitán Ladislav Krejčí. On i celá Sparta mají najednou až mnoho důvodů k zamyšlení.

Svůj tým oslabil už potřetí v sezoně

V případě Krejčího se nejedná o první recidivu tohoto typu. Jako hráč Sparty opustil hřiště předčasně už pětkrát, což je nový sparťanský rekord od začátku statistik, přičemž v této sezoně se tak stalo hned třikrát. Poprvé v 5. kole v Teplicích, kde Krejčí nedohrál ani první poločas. Předčasně odešel ze hřiště také v 9. kole v Edenu, kde vyhecované derby nedohrál ani domácí kapitán Jan Bořil. Vzhledem k tomu, jaký výsledek měl zápas v Plzni, může mu být tato karta nejvíc zazlívána, byť v době jeho vyloučení už domácí vedli 2:0 a vzhledem k rozpoložení obou týmů by výsledek patrně s přehledem pohlídali.

V případě Krejčího se však může jednat o nepříjemnou kaňku v jeho fotbalovém životopise. Pozor si na tento fakt dají i případní zahraniční zájemci o jeho služby. Během podzimu naznačily zájem například španělská Sevilla, konkurenční Betis a letošní španělské fotbalové překvapení Girona. Pokud tato sezóna neskončí pro Spartu zlatým ligovým rozuzlením, dostaví se logicky otázka, zda už neměl některou z těchto zajímavých zahraničních nabídek přijmout.

Bude čas pro další výzvu?

Ať už bude mít ligový ročník jakékoliv závěrečné pořadí, pro Krejčího musí být jasnou prioritou přestup do zahraničí. Na Letné předvádí své fotbalové umění už pět let, na vytoužený mistrovský titul se svým týmem dosáhl a nachází se v ideálním věku pro hledání patřičné zahraniční výzvy. Odchod kapitána navíc vždy znamená jistý zásah do sestavy, což bude logicky také další sparťanskou kapitolou pro dánského trenéra Priskeho. Ukáže schopnost najít společnou řeč i s novým kapitánem?

Ve čtvrtek čeká Spartu odveta v Liverpoolu, kterou berou všichni zúčastnění jako formalitu. Zní to paradoxně, ale odveta na hřišti „Reds“ představuje pro sparťanského kapitána ideální chvíli pro odpočinek. Může se lépe připravit na náročné pokračování ligové soutěže, v jehož nadstavbě se Sparta ještě určitě střetne se Slavií i Plzní. Porážka Sparty v západočeské metropoli dala tomuto ročníku nový rozměr, ale Krejčí bude v jistém ohledu hrát zápas sám se sebou. Bude pod větším drobnohledem novinářů a každá chyba mu může být hlasitěji připomínána. Nechť odchovanec Zbrojovky Brno ukáže, že stále více fotbalově zraje.

Jan Klásek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Červená karta

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz