Hlavní obsah
Sport

Prozatímní skokan sezony Jablonec přivítá Slavii. Nastoupí Tomáš Holeš a jak moc bude chybět Oscar?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nikol Kuncová - Žongl magazín

Zatím suverénní klub z Edenu čeká možná jeden z nejtěžších zápasů sezony. Vyjedou totiž do Jablonce, který udivuje svými výkony a navíc přijíždí v laufu z debaklu Liberce. Dokážou červenobílí zvítězit i bez Oscara?

Článek

Z posledních pěti zápasů Jablonec tři vyhrál, remizoval na Slovácku a prohrál pouze jednou v Karviné. I díky tomu je na pátém místě před Sigmou Olomouc. Slavii tak rozhodně nečeká nic jednoduchého. Trenér Luboš Kozel má navíc skvěle postavený kádr a velkou motivaci ukázat, že jeho zbavení se Libercem bylo chybou.

Souboj brankářů

Bude se jednat i o velice zajímavý souboj gólmanů. Slavia má na své straně jednadvacetiletého Antonína Kinského, který v deseti zápasech vychytal osm nul. Ani Jablonec na tom ovšem není v tomto ohledu vůbec špatně. O patnáct let starší Jan Hanuš je totiž v této statistice na druhém místě, když ve stejném množství utkání vychytal nul šest. Rozhodně tak i on momentálně patří k nejlepším brankářům celé soutěže.

A svědčí o tom i další čísla. Je na druhém místě v procentuální statistice inkasovaných gólů na zápas. Zatímco u Kinského je toto číslo 0,2, Hanuš ho má 0,5. Třetí Lapeš z Karviné 0,7. A v počtu zabráněných branek dokonce vede Hanuš s 3,91 na zápas. Všechny tyto statistiky jednoznačně ukazují, že by to ani slávističtí střelci neměli mít vůbec jednoduché.

Obrana, záloha i útok Jablonce se zajímavými jmény

A pozadu nezůstává ani obrana. Jakub Martinec už dokonce dokázal vstřelit dvě branky. Nemanja Tekijaški se pravidelně umisťuje mezi nejlepšími hráči kola. A navíc má Jablonec ve svých řadách i dvaadvacetiletého Martina Cedidlu, na kterého si možná slávističtí fanoušci nejvíce pamatují díky jeho surovému faulu na Ewertona.

V záloze jména jako Polidar, Fortelný a Suchan. Zahraniční akvizice Alegue, Chanturishvili či Slováci Nebyla a Hollý. V útoku potom třeba předsezónní posila David Puškáč z Bohemky, Tomáš Schánělec vychovaný Spartou a zapomenout nesmíme samozřejmě ani na fotbalistu z Burundi Bienvenue Kanakimanu, který si v posledním ligovém zápase připsal 1+1 s Libercem.

Slavii sčítá zraněné. Hodně bude chybět Oscar, nastoupí Holeš?

Slavia má navíc zraněními dost zdecimovaný kádr. Antonín Kinský sice dokázal skvěle nahradit Jindřicha Staňka, hned několik hráčů ovšem schází i v obraně. Tomáš Vlček si nezahraje ještě hodně dlouho, Igoh Ogbu by mohl nastoupit před koncem podzimní části. Proti Jablonci to ovšem určitě nebude. Problémy se stehenním svalem by mohl mít i Tomáš Holeš a to už by byla opravdu zásadní rána. Zatím však nejsou konkrétní informace, zda bude moci na severu Čech nastoupit či nikoliv.

Za žluté karty bude chybět i David Douděra. Třízápasový trest po červené kartě si odpykává Oscar Dorley. Zranění jsou i Lukášové Masopust a Vorlický, Daniel Fila či Ivan Schranz. Osmačtyřicetiletého trenéra Jindřicha Trpišovského tak nečeká vůbec jednoduché skládání sestavy.

Slavia nesmí Jablonec podcenit

Klub jako Slavia by měla být schopná podobné ztráty nahradit. Ostatně kádr má opravdu široký. Otázkou ovšem je, bude to na rozjetý Jablonec stačit? Sešívaní jsou samozřejmě velkým favoritem, rozhodně však nemohou svého soupeře podcenit.

Své by o tom mohla povědět Sparta, která už v letošní sezoně v Jablonci hrála. Vedla sice na Střelnici 0:2, po snížení Martincem se ovšem ještě chvíli strachovala o vítězství. Tým Luboše Kozla je navíc extrémně nabuzený svou vysokou výhrou nad Libercem, kterou Slovan doslova potupil. Podaří se mu překvapit i prozatím vedoucí celek tabulky?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz