Hlavní obsah
Sport

První zastávka Slavie v Evropské lize. Nevyzpytatelný soupeř, s nímž musí bodovat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Pražská Slavia vstoupí už dnes večer do Evropské ligy. Na horké bulharské půdě je čeká zdejší mistr, Ludogorec Razgrad. Jakkoliv se může jednat o nevyzpytatelného soupeře, český klub musí tento zápas jednoznačně zvládnout.

Článek

Dominantní tým bulharské soutěže

Jak říká sám trenér Jindřich Trpišovský, určitě není možné žádného protivníka podceňovat. Razgrad vyhrál dvanáct titulů v řadě. V Bulharsku je jednoznačně dominantním týmem. V domácí soutěži obdržel v osmi zápasech jen jediný gól. Otázkou je, jestli to něco svědčí o kvalitách klubu nebo soutěže jako takové.

Původně hrál stejně jako Slavia kvalifikaci do Ligy mistrů. V ní dokázal vyřadit Dinamo Minsk, posléze vypadl až s Karabachem. I ten ovšem na jeho půdě porazil 1:2, doma ovšem dostal od ázerbájdžánského týmu sedm branek. Obrana tak očividně není úplně bezchybná.

Je Slavie jedním z favoritů Evropské ligy?

O Slavii se mluví jako o jednom z možný favoritů na hodně vysoké umístění. Upřímně příliš nevěřím tomu, že by mohla nakonec bojovat o vítězství v Evropské lize. Přeci jen je tu třeba Manchester s Brunem Fernandesem, Lazio, Porto a další velikáni z TOP5 lig. V jejich konkurenci to bude mít pražský klub velice těžké, i když to určitě není vyloženě nemožné.

První soupeř v ligové fázi by ovšem měl jednoznačně patřit mezi ty nejhratelnější. Vzhledem k budoucím střetnutím s Bilbaem nebo Ajaxem by podobné zápasy měly být právě těmi, na nichž musí Slavia získávat body.

Ztráta Ogbua může ovlivnit zápasy. Nastoupí Chaloupek?

Stejně jako Razgrad si přitom letos zakládá na skvělé obraně, která ovšem byla v posledním ligovém zápase s Plzní narušena. Zranil se totiž jeden z jejích pilířů Igoh Ogbu, který letos hraje v obrovské formě. Pražský tým se spoléhá zejména na jeho silové schopnosti, v soubojích je velice těžké ho porazit.

Šanci by tak mohl dostat Štěpán Chaloupek, kterému ovšem chybí zápasová vytíženost. Od svého přestupu nastupuje jen velice málo, takže je otázkou, jak by zvládl zrovna první zápas evropských kvalit. Jenže koho jiného? Samozřejmě se můžeme bavit o Prebslovi, trenér Trpišovský dokonce zmiňoval i Mikuláše Konečného.

Nebyla by to ovšem pro teprve osmnáctiletého obránce přeci jen trochu silná nálož? Upřímně si nedokážu představit, že právě on by v podstatě zničehonic začal nastupovat v základní sestavě Slavie. Nahradit Igoha každopádně bude velice těžké a může to lehce zbrzdit skvěle rozjetý tým.

Mezinárodní kádr Ludogorce

V týmu soupeře jsou ovšem i šikovní hráči v útočné fázi. Mluví se zejména o švýcarském fotbalistovi se jménem Kwadwo Duah. Jedná se o účastníka mistrovství Evropy, na němž dokázal vstřelit i branku. V bulharské soutěži zatím dal v sedmi zápasech jen jednu, v minulé sezoně si jich ovšem připsal hned třináct. Ludogorec má celkově hodně mezinárodní tým. Najdete v něm několik Brazilců, Argentince, Španěla či nizozemského a německého brankáře.

Nastoupí Ondřej Lingr v základu?

Podle trenéra Jindřicha Trpišovského je jednou z variant, že by v základní sestavě nastoupil i Ondřej Lingr. Osobně bych ho od prvních minut moc rád viděl. I když místo koho? Dvojice Chorý – Chytil mi přijde momentálně jako lepší řešení a vynechání Lukáše Provoda s jeho současnou formou? Uvidíme, jak nakonec trenér Slavie se sestavou zamíchá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz