Hlavní obsah
Sport

Repre nastoupí večer proti Ukrajině. Potvrdí výhru s Albánií a budou změny v defenzivní části?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Už dnes večer se v polské Wroclawi střetne Česká fotbalová reprezentace s dalším soupeřem. Tentokrát ji na neutrální půdě čeká silná Ukrajina, kterou v minulém domácím zápase dokázala porazit 3:2. Potvrdí svou formu z pátku i tentokrát?

Článek

Po zřejmě nejlepším výkonu českého výběru pod Ivanem Haškem, kdy dokázal dvěma góly Tomáše Chorého porazit Albánii, nyní čeká naše hráče další těžká zkouška. Ukrajina nám bude chtít vrátit prohru ze zářijového utkání. V pátek navíc vstoupila do současného reprezentačního srazu rovněž úspěšně, když si jednobrankovým rozdílem poradila se silnou Gruzií.

Bude zajímavé sledovat, jakou zvolí trenér Ivan Hašek sestavu. Zůstane z velké části ta vítězná nebo dá příležitost i dalším hráčům? Pravděpodobně se bude jednat o ještě těžší zkoušku než v pátek a stále je tu vidina toho, že z Ligy národů vede jedna cesta na Mistrovství světa ve fotbale. Přílišně riskovat a něco zkoušet se tudíž nemusí vyplatit.

Nastoupí opět Kovář nebo dostane příležitost Kinský?

Největší změny by se mohly odehrát v defenzivní části, která ovšem páteční zápas zvládla skvěle. Dostane příležitost Antonín Kinský nebo zůstane v bráně Matěj Kovář? Vlastně není důvod nic měnit. Kovář neudělal proti Albánii žádnou chybu, vytasil jeden skvělý zákrok a dobře se účastnil i rozehrávky.

Přesto mám stále trochu obavy z jeho nevytížení z klubu. S Ukrajinou by to mohlo být zcela jiné utkání. Její útok je opravdu smrtící a najdeme v něm světová jména. Dokáže nás Matěj Kovář opět podržet? Neměl by jít do české svatyně raději za Slavii pravidelně chytající Kinský? To nám ukáže až dnešní večer.

Návrat Krejčího po karetním trestu. Jenže místo koho, jestli vůbec?

A otazník visí i nad obranou. Po karetním trestu se totiž může vrátit Ladislav Krejčí, který už dostává příležitosti i ve španělské Gironě. Jenže místo koho ho postavit? Odpočinou si skvěle hrající Vitík nebo Holeš? A nastoupí opět do zápasu Jan Bořil, který v pátek rozhodně potvrdil své kvality? V případě „špatného kroku“ a následné ztráty bodů může trenér Ivan Hašek schytat velkou kritiku.

Jasný základ sestavy, změny spíše v menší míře

V ofensivnější části jsou některé kroky jasné. Chybět by rozhodně neměl skvěle hrající Provod nebo dvougólový střelec Tomáš Chorý. Na hřišti s největší pravděpodobností bude i duo z West Hamu Vladimír Coufal a Tomáš Souček. Můžeme se potom bavit jestli nastoupí Červ nebo Václav Černý, který proti Albánii jednou chyboval a patřil ke slabším hráčům. Chybět by podle mého neměl ani Šulc.

Nový útočník číslo jedna

Novináři i odborníci se momentálně spíše shodují, že útočníkem číslo jedna je na úkor Patrika Schicka Tomáš Chorý. Dříve nenahraditelná star z Leverkusenu v současné době nezažívá v českých barvách nejlepší časy. Daleko více nám totiž při obrovské formě první týmu Chance Ligy sedí slávistická linka. V budoucnu se ovšem určitě může všechno změnit. Asi si nedokážu úplně představit, že by Schick nebyl při kvalifikaci na MS. Tomáš Chorý ovšem jednoznačně dokazuje, že on může střílet i v reprezentaci důležité góly.

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz