Hlavní obsah
Sport

Reprezentace se v Albánii rozsypala. Jeďte, pane Šilhavý, jeďte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 - Tadeáš Bednarz

Místo touhy po vítězství ustrašenost, zmatek a naprosto nekoukatelná hra směrem dopředu. Reprezentace pod opět chaotickém vedení Jaroslava Šilhavého znovu selhala a přímý postup na evropský šampionát se opět vzdaluje.

Článek

Samozřejmě, vždy se může stát, že prohrajete. Proti národnímu týmu se postavil soupeř, který se momentálně veze na vlně absolutní euforie, navíc ve velmi bouřlivé až nepřátelské atmosféře. To, co se odehrálo na stadionu v Tiraně, se nedá nazvat ničím jiným než absolutním selháním a ostudou pro celý český fotbal.

Jako kdyby se tým sešel hodinu před výkopem

Na natrénování něčeho nového během reprezentačního srazu není opravdu mnoho času. Většina přípravy se odehrává studováním soupeře. Dnes to však na hřišti vypadalo tak, jako kdyby Češi viděli hru Albánie poprvé v životě. Už před samotným zápasem bylo jasné, že Albánci budou hrozit hlavně z brejků a proto by bylo logické, hrát ze začátku odzadu na jistotu a nedávat soupeři záminku k rychlým výpadům. Nejspíš to naši borci věděli tak dobře, že už v deváté minutě s brejku inkasovali.

Nejen že na to reprezentace nebyla schopná nikterak zareagovat, všechny pokusy o nějaký větší tlak na soupeřovu branku končily ztrátou. Do pevně zformované obrany Albánie se svou profesorskou hrou ani nemohli logicky dostat. Asi to bylo pro hráče také překvapení. Zda na hráče tak moc zapůsobila atmosféra na stadionu, lze jen těžko odhadnout. Spíš bych to viděl na naprostou nepřipravenost.

Vše začíná opět od nominace

Dnes však nelze svalovat výkon na hřišti pouze na trenérský štáb. Nikdo, kdo se dnes pohyboval v bílém dresu po hřišti, ani zdaleka nesplnil kritéria pro alespoň nějaké slušné hodnocení. Malinkaté osvěžení přineslo střídání Čvančary s Hložkem. To však opět přišlo pozdě. Jak jinak.

Kdo ale dnes naprosto vyhořel, byla obrana. U Krejčího lze ještě malinko přimhouřit oko, jelikož byl zřejmě náš nejnebezpečnější hráč směrem dopředu. V případu Brabce to byl ovšem faul na fotbal. Škoda že doma u televize sedí Panák a Vitík je pouze na lavičce. Vždyť to jsou pouze naši nejlepší stopeři v současnosti. Ale hlavně, že tým spolu funguje dobře a není třeba do něj zasahovat.

Teď, nebo nikdy

Dohadovat se o tom, zda a jak moc reprezentaci poškodilo vyloučení Chytila je nejspíš zbytečné. Ani v jedenácti na hřišti si tým nebyl schopen vypracovat vážnější šanci. Pokud se do složení národního týmu nijak zásadně nezasáhne, reálně hrozí, že příští Euro bude bez české účasti. Pane Šilhavý, je čas.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz