Hlavní obsah
Sport

Rezerva Sparty po výhře nad Vyškovem zamíří k vedoucímu Zlínu. Dokáže je béčko mistra překvapit?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jindřich Jager

V minulém kole béčko Sparty možná trochu překvapivě dokázalo porazit třetí Vyškov. Nyní ovšem má před sebou ještě těžší úkol. Vyrazí totiž na hřiště zatím neporaženého Zlína. Stane se prvním týmem, který sebere Zlínu body?

Článek

Zlín dominuje Chance Národní Lize

Každopádně to bude mít opravdu těžké. Zlín od začátku druhé nejvyšší soutěže dokazuje, že chce postoupit zpět do Chance Ligy. Statistiky má opravdu dominantní. V devíti zápasech hned osm vítězství a jen jednu remízu. Celkové skóre 13:3.

Onu ztrátu bodů si navíc připsal hned v úvodu soutěže. Od té doby následovalo osm výher. Na domácí půdě dostal Zlín ze čtyř utkání jedinou branku od rezervy Slavie. Ostatně zkušený brankář Stanislav Dostál (který je ve Zlíně celou svojí profesionální kariéru) vede statistiku vychytaných nul. Připsal si jich během devíti zápasů krásných šest.

Nejlepším střelcem Zlína je potom David Tkáč, talentovaný fotbalista, o němž se mluvilo v souvislosti s přestupem do nějakého prestižnějšího týmu. On ovšem nakonec zůstal u „ševců“, narozdíl od svého bývalého kolegy Toma Slončíka, který momentálně hraje (nebo spíše často vysedává) ve Viktorce Plzeň.

Sparta je až jedenáctá, Rus ovšem střílí góly

Sparta je i přes vítězství nad Vyškovem na jedenáctém místě. Pražanům se daří zejména v domácím prostředí. Na stadionu Viktorie Žižkov prohráli pouze jednou z pěti zápasů. Venku už to ovšem tak slavné není. Ze čtyř duelů na půdě soupeřů má tři prohry a jednu remízu. Jak už jsme zmínili, ani tentokrát to nebudou mít lehké. Naopak bude jakýkoliv jejich bodový zisk spíše překvapením.

I přes nepříliš pozitivní pozici v tabulce má rezerva prvoligového mistra jednoho z nejlepších střelců celé Chance Národní Ligy. Daniel Rus má na svém kontě čtyři góly, díky čemuž se společně s Felixem Čejkou nachází na 3-4 místě. Jediný gól minulého zápasu Sparty s Vyškovem ovšem dal dvacetiletý Lukáš Penxa. Vystřelil tím svému týmu výhru po pěti kolech.

Dokáže rezerva Sparty překvapit Zlín?

Sparta B tak potřebuje nutně opět obodovat. Zlín je ovšem letos v natolik skvělé formě, že v to možná ani sami hráči a trenér pražského týmu nevěří. Nic to ovšem nemění na tom, že by se mohlo jednat o zajímavé utkání. V obou týmech se totiž rozhodně nacházejí kvalitní fotbalisté, kteří mohou mít budoucnost i v nejvyšší domácí soutěži.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz