Hlavní obsah
Sport

Rohony se dostane všude. Objevil se v TIKI-TAKA, pozval si ho Řepka a moderoval Oktagon

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Písnička Letná oslavující pražský sparťanský klub se stala od svého vydání hitem, který zní napříč celou republikou i fanouškovskými tábory. Její autor raper Rohony se potom vyšvihl do kulturních výšin a získává si čím dál větší pozornost.

Článek

Ačkoliv to většina z nich nepřizná, zpívají si jí i fanoušci konkurenčních klubů. Ocenění její chytlavosti se šíří napříč sociálními sítěmi i fyzickým světem. Nedávno jsem byl v Aquapalace Praha v Čestlicích, kde ji hráli na celý aquapark při zdejší taneční soutěži. Myslím si, že ani sám autor takový úspěch skutečně nečekal.

Původně z nej přitom mohl být i fotbalista. S míčem začínal kopat ve Stařči, kam se ostatně nakonec zase vrátil. Stačil ovšem projít kluby jako jsou Jihlava nebo Zbrojovka Brno. Po zranění ovšem na fotbal tak trochu musel zanevřít a nalezl si lásku především k hudbě. Stále je ovšem fanouškem, i když má vlastně radši zahraniční fotbal než ten český.

Spolu s úspěchem samozřejmě začíná daleko více vystupovat jako host i v různých pořadech. Objevil se v prvním díle TIKI-TAKA letošní sezony po boku trenéra Františka Straky nebo nejlepšího střelce Eura Ivana Schranze.

Do Red Cardu si ho pozvala i (nejen) sparťanská legenda Tomáš Řepka. Nahrával se přitom v netypickém prostředí, přímo v rodném městě Rohonyho – Stařči. Jednalo se o trochu punkové podmínky, o to zajímavější to ovšem bylo.

Na obou rozhovorech je znát, že Rohony ve skutečnosti není takový drsňák, jak by se mohlo na první pohled zdát. Vlastně je to obyčejnej „kluk“, podle vlastních slov i docela citlivej. Před kamerou není od začátku stoprocentní showmen, ale v některých momentech působí i trochu nesvůj. O to více si za mě získá obliby.

V neposlední řadě se potom ujal společně s Karlosem Vémolou moderování Oktagonu 59 v Bratislavě. Z celé akce vzniklo i video s názvem Karlos a Rohony: Nejlepší hlášky a momenty z turnaje. I v něm je vidět, že této možná na první pohled nesourodé dvojici to skvěle sedlo.

Bude zajímavé sledovat kam až se kult osobnosti rapera Rohonyho dostane. Momentálně ho vídáme takřka všude a jeho sláva se ještě zvětšuje. Pro většinu lidí může být mužem jedné písničky, na svém kontě má ovšem i řadu dalších songů. A především svůj seriál s názvem Návrat krále, který můžete zhlédnout na YouTube.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz