Hlavní obsah
Sport

Rozhodla nenápadná chyba Kinského aneb v LM je detail klíčový

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Takhle chutná Liga mistrů! Slavia má za sebou skutečný pohárový test. Francouzské Lille ukázalo velkou kvalitu, kterou ve druhém poločase přetavilo ve dva góly. V domácí odvetě čeká sešívané na vyprodaném stadionu dohánění dvou gólů.

Článek

Jindřich Trpišovský to po zápase řekl trefně, Lille Slavii přehrálo hlavně v rychlosti kombinací a tedy přechodové fázi. V první půli ještě obránci nebo gólman několikrát na poslední chvíli zatáhli ruční brzdu, po výměně stran se to ale už dvakrát nestihlo. Jednou i kvůli jinak skvělému Antonínu Kinskému.

Drobná, ale klíčová chybička

Občas můžete chytit dva nebo tři góly, přesto jste nakonec smutným hrdinou. Jo, hodně přísné něco takového psát v souvislosti s brankářem Kinským, který jinak zneškodnil všechno, co se dalo. A i v rozehrávce několikrát vysvobodil stopery z těžké situace. Před úvodní brankou ale nevyužil možnost přerušit hru.

A to se Slavii extrémně hodilo. Byla totiž v deseti bez zraněného Lukáše Masopusta, zatímco u lajny už byl na vystřídání připravený Jan Bořil. Na Kinského letěl dlouhý nákop od stopera Lille a místo, aby ho nechal doskákat mimo hřiště, nesmyslně ho chytil. Hra pak půl minuty pokračovala a Francouzi udeřili dřív, než se Bořil dostal do hry.

Slavia v tu chvíli ztrátu jednoho muže opravdu cítila, protože Lille po výměně stran svůj tlak stupňovalo. I tak Kinskému těžko tuto nepatrnou drobnost vyčítat. Možná si ani neuvědomoval, že je Masopust za čarou ošetřován. Je přísné to označovat za chybu, na druhou stranu zkušenější brankář by se asi zachoval rozumněji.

Těžká domácí šichta

Směrem do odvety to, pravda, pozitivně nevypadá. Domácí síla Slavie je neoddiskutovatelná, pocítil to třeba loni AS Řím. Na druhou stranu, Lille herně vypadalo jako nejlepší tým, který proti ní nastoupil od zápasu s Leverkusenem, který v prosinci 2020 prohrála 0:4.

Sešívaní mohou doufat snad jen v podcenění ze strany soupeře. Trpišovský musí vsadit na ofenzivnější tipy, do základu se nabízí Mojmír Chytil a možná i Matěj Jurásek. Ten sice příliš formu nemá, Slavia však potřebuje individuální kvalitu a rychlost, kterou nabízí vlastně jenom on.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz