Hlavní obsah
Sport

Sešívaný Michal: Pane Křetínský, gratuluji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay

Myslím, že po výkonech rozhodčích v posledních zápasech Sparty je zcela bezpředmětné řešit cokoliv jiného. Ukázalo se, že o titulu se rozhodne jinde než na hřišti. Lépe řečeno rozhodlo.

Článek

Nevěřím, že tohle je Slavia ještě schopná zvrátit. Sešívaní borci mohou zahrát jakkoliv, ale současná Sparta je neporazitelná. Jména jako Jana Adámková, Pavel Orel nebo Dominik Starý ji k titulu dotlačí. Nezbývá než panu Křetínskému pogratulovat. Návštěva u rozhodčích bylo jeho nejlépe investovaných 50 tisíc v životě.

To je vražda, napsala

Naposled jsem se takhle bezmocně cítil po derby v roce 1995. Tehdy jsem jako osmiletý kluk brečel a nechápal, že se takové křivdy můžou dít. Teď jsem sice životem ošlehanější, ale jakoby se do mě vrátil ten malý bezmocný klučina. Sice nebrečím, ale nevěřícně sedím a koukám do zdi. Mísí se ve mně pocity smutku, bezmoci a obrovské zlosti. Je to sice jenom sport a v životě se ději mnohem horší věci. Nicméně učme děti, aby hrály fér, když potom v televizi vidí tohle. Kdyby aspoň Sparta měla tu čest a dala předem do televize vědět, že se budou konat vraždy v přímém přenosu a ta jej tak mohla zařadit jako mládeži nepřístupný.

Nikdo se neporazí sám

Dění v Liberci by však nemělo zastínit dnešní průměrný výkon Slavie. Hradečtí bojovali stejně jako Baník na hranici sebeobětování a po chybě Ondřeje Koláře dali první gól. Obecně se ten zápas brankáři Slavie moc nepovedl a jen se štěstím se svými minelami nepodepsal pod další góly. Pro mě však bylo naprosto nepochopitelné, že mančaft, kterému o nic nešlo, dokázal dát do zápasu víc než sešívaní. Hlavně první půle byla hodně bezkrevná a jen štěstí, že se Adam Gabriel potatil.

Nejlepší byli Masopust a Jurečka

Až ve druhé půli se mančaft i díky skvělému Lukáši Masopustovi zvedl. Bohužel po jeho zranění vše opět spadlo do bídy z první půle a až posledních deset minut přineslo tlak, což bylo způsobeno i tím, že Hradec už byl na hraně vyčerpání. Velkou pochvalu si za mě zaslouží snad jen Václav Jurečka. Bohužel k jeho špičkovému výkonu se nikdo další kromě krátkého Masopustova intermezza nepřidal. Možná Slavii dnes potrestala i fotbalová nebesa za další Douděrovo simulování.

Hradec na Slavii umí

Nutno podotknout, že dlouhodobě Hradec na Slavii umí. Dokáže její hráče rozhodit častým zdržováním, zvládne se červenobílým vyrovnat fyzicky a hlavně si situaci moc nekomplikuje zbytečnými kombinacemi, čímž úplně zlikviduje veškorou snahu Slavie o presink. I dnes bylo patrné, že „Votroci“ ihned po zisku míče posílali dlouhé pasy dopředu a dost často z toho byli nebezpeční. Útočili sice jen ve třech až čtyřech lidech, ale proti dnes ne úplně optimálně se vracejícím slávistům, to k opakovanému ohrožení Kolářovy branky stačilo.

Reklamy u hřiště…

Když přišla v roce 2001 revoluce, při níž musela řada týmů důkladně rekonstruovat svůj stadion, byly jedním z klíčových bodů i dostatečné prostory vedle hřiště, aby nemohlo dojít k zranění hráčů. Je proto s podivem, že právě do těchto prostor jsou v současné době umísťovány reklamy, které mohou vést ke zranění hráčů. Dnes se tak stalo v případě Petera Olayinky a přístě může jít o někoho dalšího.

Kdyby náhodou?

Na náhody nevěřím a myslím si, že po dnešku je jasno. Kdyby však přeci jen bylo všechno čisté (sám jsem se při této myšlence pobavil), musí se dát kluci rychle dokupy. Poslední dva zápasy nebyly dobré, ale ani Sparta není herně v optimálním rozpoložení a určitě je porazitelná. Velká část práce teď bude i na panu Tvrdíkovi, aby zapracoval v zákulisí, protože tam teď Sparta vede 10:0. Ze všeho nejvíc však trochu naivně doufám, že se rozhodne ve férovém souboji na hřišti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz