Hlavní obsah
Sport

Sestava 32.kola Fortuna ligy: Derby v roli brankářů, stálice Šulc

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Adéla Stenzelová - Žongl / Koláž: Jan Hejzlar - Žongl

Ve druhém z pěti nadstavbových kol bylo opět k vidění spoustu výborných výkonů. Ke stálici Pavlu Šulcovi se pro tentokrát přidalo i spoustu hráčů, kteří si účast v sestavě kola vybojovali poprvé. Jak se tedy sestava kola poskládala?

Článek

Zraky všech fanoušků ve druhém nadstavbovém kole se upínaly zcela logicky ke šlágru kola, kde spolu změřili síly odvěcí rivalové Sparta a Slavia. Utkání mělo sice velkou kvalitu, ale hvězdné výkony předvedli pouze oba brankáři. Právě tady byl nejobtížnější výběr. Jak Jindřich Staněk, tak i Peter Vindahl totiž předvedli vynikající výkony a právě díky nim byl výsledek šlágru kola bezbrankový. Byť musel Vindahl čelit většímu počtu hráčů Slavie na hřišti, tak lepší výkon podle redakce předvedl právě Staněk, který čelil nebezpečnějším střelám. Sparťané však nemusí zoufat. Svůj post v jedenáctce kola si vybojoval Qazim Laci, který odvedl opravdu dobrou práci ve středu hřiště.

Obráncům vládl střídající Bartošák

Opravdu se nevidí tak často, aby se do sestavy kola dostal hráč, který nenastoupil v základní sestavě. Lukáš Bartošák jako by chtěl odčinit svůj nepovedený výkon z posledního kola a když nedostal šanci od úvodního hvizdu, tak od jeho příchodu ve druhém poločase ho bylo plné hřiště. Výsledkem jeho vypuštění na hřiště byly dvě vstřelené branky a také obrovsky důležitý bod v boji o záchranu.

Bezchybným výkonem se také prezentoval mladoboleslavský Tomáš Král. Ten ve svých devatenácti letech ukázal, že z něj roste stoper pro evropské soutěže. Nutno podotknout, že celá obrana Středočechů pracovala v utkání s Baníkem na jedničku a své místo v sestavě kola by si zasloužil každý z nich.

Tuto dvojici doplnili Nemanja Mičevič, který svou rozdílovou brankou pečetil postup Teplic do dalšího kola v boji o Konferenční ligu a také karvinský Rajmund Mikuš. Jeho Karviná sice v záchranářském souboji nezvítězila, ale jeho dvě asistence pomohli Slezanům alespoň k bodu.

Foto: Žongl

Zase ten Šulc

Jen málo věcí na světě je takto jistých jako skutečnost, že se v každé sestavě kola objeví Pavel Šulc. Není pochyb o tom, že tento plzeňský špílmachr prožívá svou životní sezónu. V probíhajícím ročníku se již zapsal mezi střelce osmnáctkrát a k tomu přidal šest asistencí. V tomto kole sice dal dva ze svých tří gólů celkem snadno, ale i tak mu po právu patří ocenění hráče kola. Byl opět všude.

V tomto kole mu však velmi šlapal na paty dvougólový Michal Hlavatý, který Pardubicím svým výborným výkonem pomohl k důležité výhře nad Budějovicemi. Svou premiérovou účast si odbyl hradecký Petr Juliš. Ten svými dvěma asistencemi zastínil svého staršího bratra v barvách Olomouce a společně s Václavem Pilařem se dostal do sestavy kola.

Ocenění trenéra kola pro tentokrát připadlo na Davida Holoubka. Ten sice naordinoval svému týmu dosti defenzivní taktiku, avšak účel světí prostředky a Boleslav dokázala uhrát v Ostravě vítězství, které je popostrčilo ke čtvrtému místu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz