Hlavní obsah
Sport

Ševci si vypůjčili nevyužitého Holíka z Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Už je to dlouho, co Libor Holík oblékal dres zlínského klubu, teď si to zkusí znovu. Pokud se Ševci chtějí udržet v první lize, musí sbírat body, proto logicky musí přijít i posily. Z Viktorie Plzeň přišel do Zlína na hostování do konce sezony.

Článek

V Plzni se uvedl dobře

Libor Holík přišel do Plzně na roční hostování s opcí z Jablonce, kde měl vydařené angažmá. Plzeň po roce využila opci a hráče získala natrvalo, kde z něj měl tehdejší trenér Michal Bílek dobrý pocit a chtěl ho ve svém týmu. S Plzní si zahrál i ligu mistrů, kde získal plno minut. Holík udělal na extrenéra Bílka dobrý dojem a to byl i důvod, proč odehrál bezmála třicet utkání ve kterých byl málokdy střídán.

Když ale tato sezóna skončila a Plzeň nakonec brala třetí příčku, byl trenér Bílek i s jeho asistenty odvolán. Jeho místo vzal zkušený Miroslav Koubek. Pod novým trenérem nedostával Libor v lize moc prostoru, kde se mu nasčítalo pouze 69 minut. Zkušený stratég ho využíval spíš v evropských zápasech, kde se Viktoriáni snažili projít přes předkola do skupiny konferenční ligy, což se podařilo.

Holík zřejmě doplatil na systém pěti obránců, který současný lodivod Plzně využívá. V tomto systému můžete totiž na pozici křídelního obránce použít ofenzivněji laděného hráče, jakým je například Jan Kopic nebo Cadu.

Ševci volají o pomoc, aneb přichází boj o udržení

Všichni víme, že Zlín bojuje o udržení ve Fortuna lize, o tom není pochyb. Na lehkou váhu to nebere ani kouč Bronislav Červenka, který si vytipoval pár hráčů k posílení na jarní část. Libor Holík, který se po více než pěti letech vrací do Zlína, pomůže vyztužit obranu. Dle dosavadních zpráv byl trenér Moravského klubu v kontaktu s hráčem už v Prosinci, kdy jednali o tomto hostování. Libor si ale představoval angažmá v zahraničí, které mu nakonec nevyšlo a na nabídku tedy nakonec z východní Moravy kývnul. Myslím si, že ve Zlíně ho využijí na maximum, protože v obranných řadách nemají dobrou zastupitelnost na pozici krajního obránce.

Ve staronovém působišti, kam se Libor Holík na necelé čtyři měsíce přestěhoval, začal v úterý trénovat. Určitě bude dostávat příležitost hrát, ovšem si myslím, že do sobotního utkání s Plzní nenastoupí. I když možné je vše a fanoušci v Doosan Aréně ho určitě příjemně přivítají. Stále se totiž jedná o hráče v nejlepším fotbalovém věku. Nechat ho tedy sedět na lavičce by nebyla dobrá volba.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz