Hlavní obsah
Sport

Skvělý výkon Slavie v Boleslavi. Opět se trefil Diouf, letos poprvé i Chytil

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Druhá dohrávka úterního večera přinesla souboj dvou pohárových zástupců. Pražská Slavia přijela na hřiště Mladé Boleslavi a v případě výhry se mohla posunout do čela tabulky. A na jejich výkonu byla vidět touha předskočit rivala z Letné.

Článek

Ondřej Lingr na lavičce, na hrotu Chorý a Chytil

Do základní sestavy možná trochu překvapivě nenastoupil Ondřej Lingr. Poprvé v sezoně se za to objevila na hrotu dvojice Chorý – Chytil. Po zranění se navrátil i Tomáš Holeš, na střídačce potom byli připraveni Conrad Walem nebo Ondřej Zmrzlý.

A Slavia předvedla fantastický první poločas. Pouze na jeho začátku měl určité náznaky dopředu Vasil Kušej, který asi jako jediný snesl přísnější srovnání s protihráči. Ostatně právě o něj v minulosti jednu dobu klub z Edenu stál, ale přestup nakonec nedopadl.

Jednoznačný první poločas

Ale zpět k zápasu. Statistiky prvního poločasu jednoznačně ukazují, kdo byl na hřišti pánem. Držení míče 74 % ku 26%, střely celkem 10:2, nebezpečné útoky 51 ku 16, očekávané góly 2,25 – 0,22. Všechno ve prospěch hostů. Jak už jsme se zmínili, na začátku byla ještě vidět nějaká snaha o tvoření hry i ze strany domácích. Postupem času je ovšem Slavia totálně vymazala.

Ve 23. minutě dokázal Mojmír Chytil poslat Holešův centr do sítě a sešívaní šli do vedení. Slávistický útočník navíc nebyl ve vůbec lehké pozici, musel si totiž pro centr odskočit trochu dozadu. Jednoznačně však ukázal, že i on chce bojovat o místo v sestavě. Prozatím dostává daleko méně příležitostí, zejména díky přítomnosti Tomáše Chorého.

Druhý gól posléze vstřelil před koncem první půle Diouf, který tak potvrdil svou pozici nejlepšího slávistického střelce této sezony. Samozřejmě mu to slouží ke cti, zároveň je ovšem smutné, že to není některý z ofenzivnějších hráčů.

Zafeiris je ve formě

Skvělý výkon ovšem opět předvedl i Christos Zafeiris, který se letos konečně více rozehrál a stal se tak stálým členem základní sestavy. Jeho kvality byly vidět třeba na přihrávce neméně schopného Lukáš Provoda, který ovšem velkou šanci nedokázal proměnit. Ostatně měl jich nakonec víc, bohužel mu to tam nespadlo. Do kabin tak šli Slávisté za velice příznivého stavu. Švédský trenér mladoboleslavských Andreas Brännström naopak musel přemýšlet, co do druhé poloviny změnit.

I v úvodu druhé půle se sešívaní snažili nadále útočit, ale jejich tempo postupem času opadalo. Za mě opět mohlo dojít k dřívějšímu střídání. Ostatně dlouhodobě mám trochu pocit, že by tento faktor mohl hře Slavie pomoci.

Ondřej Lingr na place

Až v 67. minutě tak na hřiště přišla diskutovaná posila Ondřej Lingr. A do zápasu vstoupil jako motorová myš. Byl velice aktivní a fanoušek Slavie ho nemohl přehlédnout. Dostal se i do jedné pěkné šance, ale jeho střela mířila jen těsně vedle. Přesto věřím tomu, že pro pražský klub bude hodně platným hráčem. Zejména v těch těžších zápasech.

Nakonec se na trávník podívali i Wallem či Zmrzlý, na stavu utkání už ovšem nezměnili. Dopředu se naopak chvílemi začala dostávat i Boleslav. Troufnu si říct, že ještě kvalitnější soupeř by mohl Slavii zatopit. Její zvolnění bylo hodně patrné, i když zřejmě pochopitelné.

Slavia vede tabulku, čeká ji těžký zápas s Plzní

Do Prahy se tak vrací Slávisté spokojení, navíc jako vedoucí tým ligové tabulky. Se stejným počtem bodů totiž dokázali o skóre předehnat Spartu. Od dalšího dne už ovšem budou muset soustředit své síly na sobotu, kdy je čeká ještě těžší prověrka. Na jejich půdu totiž přijede Plzeň, se kterou v minulé sezoně dvakrát prohráli. Viktoriáni si navíc v prověrce rovněž poradili s Olomoucí. Čeká nás tak hodně zajímavý zápas.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz