Hlavní obsah
Sport

Šlamastyka Slavie s obránci. Z osmi obstál jediný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Dva zápasy, dva podivné výkony a čtyři body, které na první pohled nevypadají dobře, ale s ohledem na výkony jsou možná i nadplán. Slavia v úvodních jarních ligových utkáních neobstála a na Spartu ztrácí již čtyři body.

Článek

Pokud lze za úvodní dva ligové zápasy kalendářního roku někoho ze Slavie chválit, pak Mojmíra Chytila. V obou utkáních výborná práce zády k bráně, proti Jablonci asistence Václavu Jurečkovi a ve Zlíně parádní hlavička do sítě. Obstáli ještě Petr Ševčík s Oscarem Dorleym a Igoh Ogbu. To je ale vše.

Trable s posílenou obranou

Jablonec i Zlín šli do jara z poslední šestky ligové tabulky, Slavii přesto vstřelili v součtu čtyři góly. Slavia vystřídala v základní sestavě osm různých obránců, a že by některá z variant fungovala, tvrdit rozhodně nelze. Obstál pouze Ogbu.

Lukáš Masopust na pozici stopera nemá poziční čtení a předvídání, na Tomáši Holešovi zase je znát nerozehranost po zranění. David Zima se poprvé od návratu z Itálie představil ve středečním zápase, z pohledu rozehrávky i hry pod tlakem to ale zdaleka nebylo stoprocentní.

Na pozici pravého wing-beka/beka se nedobře prezentovali David Douděra i Michal Tomič, jejich centry soupeři problémy nezpůsobily. Nelze se nedotknout ani faktu, že v přípravě skvělé hrající Malick Diouf nedostal ve dvou zápasech ani minutu. Jan Bořil na jeho pozici zavinil standardní situaci, ze které Zlín udeřil.

Odříznutý Provod

Zatímco na podzim si Lukáš Provod užíval chválu na pozici levého beka i ofenzivního záložníka, jarní dva výkony uprostřed zálohy příliš výrazný nebyl. Hře Slavie chyběly jeho dravé driblinky i chytré přihrávky, útočníci neměli očekávaný servis.

Hodně práce za Provoda udělala dobře fungující dvojice Ševčík – Oscar, od nich se ale nečeká spojování zálohy s útokem. I kvůli jeho „nenápadnosti“ Slavia proti Zlínu neměla pořádný tlak a v podstatě si ani nezasloužila vyhrát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz