Hlavní obsah
Sport

Slavia má do odvety jednoho a půl nového chlapa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Už ve čtvrtek se Slavia pokusí o zopakování legendární pohádky, kterou před pěti lety sepsala proti Seville. Znovu osmifinále, tentokrát ale dokonce dvougólové manko. Sešívaní budou doma, navíc v jedenácti mužích a s posilněnou sestavou.

Článek

Je mnoho důvodů, proč Slavia před odvetou s italským gigantem nehází flintu do žita. Jednak domácí odveta je vždy výhodou, zároveň prvních 25 minut, které v Miláně oba týmy hrály v plném počtu, byly vyrovnané, možná dokonce Slavia soupeře přehrávala.

Hráč typu Juráska bude potřeba

Dvougólové manko proti týmu formátu AC je samozřejmě velké sousto. Slavia ale na rozdíl od úvodního utkání může nasadit Matěje Juráska. Od odchodu Petera Olayinky a Ewertona jediné klasické křídlo sešívaných dává týmu variabilitu, zároveň i možnost poslat mu balón do běhu.

Pokud Jurásek naskočí na pravé straně ofenzivy, čeká ho velká výzva. Kdo jiný by ale měl prověřit francouzského reprezentačního obránce Thea Hernándeze, když ne právě rychlý a technický levák. Hernández má v nohách šest kompletních zápasů v posledních dvaceti dnech, zatímco Jurásek je čerstvý.

Jurečkův gól z nastavení = zlom?

Herně to byla od Václava Jurečky bída, stejně jako ve všech zápasech od vyloučení ve Zlíně. O víkendu proti Teplicím ale v nastavení vstřelil gól na 4:0, což může hrát klíčovou roli. Málokterého útočníka totiž dokáže skórování tolik psychicky otočit jako Jurečku. A zatímco na San Siru odehrál nevýrazných pár minut, tentokrát bude sebevědomý.

Když je Jurečka bez gólů, míče se od něj odrážejí a střely mu létají všude kolem. Většinou ale stačí jeden zásah, a můžete si vsadit, že ve třech z pěti dalších opět skóruje, pokud samozřejmě dostane herní čas. Důkazem není jen loňská ligová nadstavba, ale i konec podzimu 2023, kdy ho nastartoval zásah proti AS Řím.

Maso, hecni to!

Kvůli zranění musel dle slov Jindřicha Trpišovského preventivně střídat Lukáš Masopust. Pokud by měl proti AC Milán chybět, nebude mít trenér už žádnou klasickou osmičku vedle Oscara Dorleyho. Je to mistr improvizace, ale proti italskému gigantovi nechcete experimentovat.

Eduard Nosek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Matěj Jurásek
Václav Jurečka

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz