Hlavní obsah
Sport

Slavia byla lepší než pátý tým La Ligy. Přesto se vrátila bez bodu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nikol Kuncová - Žongl magazín

Po sparťanském debaklu v Lize mistrů na stadionu Manchesteru City se v rámci Evropské ligy potřetí představilo v hlavní fázi evropských pohárů také druhé pražské S.

Článek

Po vítězství v bulharském Razgradu a domácí remíze se slavným Ajaxem Amsterdam byl soupeřem Slavie španělský Athletic Bilba.

Pátý tým minulého ročníku nebudil u slávistů přílišný strach

Slavii se postavil do cesty tým, jenž skončil v minulém ročníku nejvyšší španělské soutěže na pátém místě a nechal za sebou takové celky jako například Betis Sevilla či Villareal. V prvním zápase hlavní fáze Evropské ligy tým trenéra Valverdeho remizoval 1:1 na hřišti AS Řím a posléze porazil 2:0 nizozemský AZ Alkmaar. V domácí soutěži se drží na stejné pozici, na níž minulou sezonou ukončil. Mělo se proto jednat o těžkou a velmi důležitou zkoušku pro vedoucí klub české nejvyšší soutěže, jehož fanoušci berou Evropskou ligu jako určité nutné zlo poté, co jejich milovaný tým neuspěl v předkole Ligy mistrů.

Do sestavy hostů se podle očekávání vrátil Oscar, Ondřej Zmrzlý nahradil Tomáše Holeše a jen na lavičce zůstala momentální slávistická útočná jednička Tomáš Chorý. Slavia vstoupila do utkání velmi směle a Simion Michez a Mojmír Chytil vystrašili zaplněný stadion. Po necelé čtvrthodině měl po rohu Slavie velkou šanci Malick Diouf. Následně o sobě chtěli dát vědět i domácí, ale slávistická obrana ukazovala i v baskické metropoli svou sehranost. Domácí fanoušky naopak mohla vystrašit ve 25. minutě další hlavička Micheze.

Až po třiceti minutách získával domácí tým pevnější půdu pod nohama a hra se postupně vyrovnala. Ve 33. minutě se ozval Nico Williams a jeho střela především díky teči slávistického obránce Davida Zimy znamenala první gól utkání. Na vyprodaný stadion se najednou dostavila velká euforie. V závěru prvního poločasu poslal z trestného kopu sympatický pozdrav Lukáš Provod, ale domácí tým šel na konci prvního poločasu do šaten jako spokojenější.

Obraz hry se po pauze nezměnil

I na začátku druhého poločasu měla míč na nohou častěji hostující Slavia a po necelých deseti minutách se znovu dostal do šance Simion Michez. Z hranice vápna ovšem opět trefil pouze střed brány. Po hodině hry se dostal do zajímavé pozice Ondřej Zmrzlý, ale nastřelil pouze boční síť. Krátce poté přišlo střídání ve slávistickém útoku a na hřišti se objevil Tomáš Chorý. Ten se ocitl v 72. minutě v obrovské šanci díky hlavičce po standardní situaci. Další zákrok si však připsal brankář Agirrezabala. Slavia se až do konce nevzdávala, nicméně další gólová šance už se nedostavila a domácí tým si pohlídal vítězství.

Slavia předvedla sympatický výkon, poprvé v této fázi Evropské ligy si ovšem nepřipsala ani jeden bod do tabulky. Už 7. listopadu čeká sešívané další zajímavý výlet do německého Frankfurtu a pokud chce pomýšlet na postup do dalších bojů, bude muset být v tomto zápase produktivnější. Na územní převahu se totiž nikdo ptát nebude. Slavia dnes opět ukázala, že se může měřit s evropskými týmy. Nesmí ale zapomínat na to, že si musí v gólové šanci počínat zodpovědněji.

Autor textu: Jan Klásek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Athletic Bilbao

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz