Hlavní obsah
Sport

Slavia nemůže plánovat. Prodej či setrvání Juráska je jako první kámen domina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Nakupují některé hráče pouští na hostování, ale nemohou pořádně plánovat sestavu na sezonu. Trenérský štáb Slavie potřebuje co nejrychleji vyřešit budoucnost Davida Juráska, v případě odchodu totiž bude třeba řadu hráčů přesunout jinam.

Článek

Koho kam konkrétně? A jak půjde Juráska nahradit?

Na první pohled se může prodej Davida Juráska zdát jako odchod jednoho muže. Je to opora, která se prosazuje už i v národním týmu. Sešívaní jakožto náhradu na levou stranu defenzivy mají pouze Oscara Dorleyho, který minulý ročník zářil uprostřed hřiště.

Liberijský rychlík má v záloze více prostoru, při jeho dynamice a ladném pohybu se hodí, že ho neomezuje autová čára. Fanoušci v něm vidí N’Gola Kantého a v případě jeho nuceného přesunu do obrany by zbylí středopolaři museli makat mnohem více do defenzivy. Takový motor jako on totiž nikdo ze zbylých šestek nemá.

Holeš do zálohy – nováček v obraně?

Přesun Oscara na levý kraj by nejspíše potěšil Tomáše Holeše, jenž by se konečně přesunul zpět do zálohy. Cítí se tam nejlépe, na druhou stranu je typologicky jiný než Oscar. Není schopen pokrýt takovou plochu, naopak si chodí pro míče mezi stopery, jednoduše je to spíše typ Tomáše Součka.

Díra po Holešovi by se nelepila tak složitě. Jindřich Trpišovský má k dispozici Aihama Ousoua, který sice čas od času chybuje, přesto je to talentovaný hráč s dobrou rozehrávkou. A je tady ještě Tomáš Vlček, jenž se vrací z hostování v Pardubicích. Ve východních Čechách byl jasnou defenzivní jedničkou.

Varianta s wing-beky

Vlček na hostování údajně přesvědčil Trpišovského klidem v rozehrávce a vyspělostí, navíc je zvyklý hrát přes nohu a tudíž by zvládl i pozici levého stopera ve tříčlenné defenzivě. Igoh Ogbu to má navíc uprostřed tohoto rozestavení po zkušenostech z Norska nejraději.

V systému 3-5-2 by Holeš zůstal na levém stoperovi, Oscar by mohl setrvat uprostřed a nalevo by putoval Srdjan Plavšič. Srbský technik za poslední dva roky zapracoval na bránění a centr má na tuto pozici kvalitní. S Muhamedem Tijanim si navíc v Baníku zjevně sedli a i Mojmír Chytil si s rohlíky do vápna umí poradit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz