Hlavní obsah
Sport

Slavia před derby: Ševčík bude potřebovat parťáka Vlčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl/Jindřich Jager

Ve středu začíná náročné období pražské Slavie. Svěřenci Jindřicha Trpišovského v rozmezí dvou týdnů vyzvou dvakrát Spartu i AC Milán, k tomu je čeká utkání s Teplicemi. Těžký program otevře domácí derby pražských „S“ v rámci čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek

Přestože sázkové kanceláře favorizují v domácím prostředí sešívané, forma je aktuálně na straně Sparty. Ta do jara vstoupila povedenými týmovými výkony, zatímco Slavia vděčí za deset bodů z úvodních čtyř kol rozehraným individualitám – Petru Ševčíkovi s Mojmírem Chytilem.

Vlček jako otvírák

Je s otazníkem, jak moc vysoko bude hrát na Slavii defenziva Sparty. Dosavadní zápasy ale ukázaly, že se za její poslední linií dá nalézt prostor, kam poslat balón útočníkovi. Koneckonců Slovácko šlo takto o víkendu dvakrát v první půli na Petera Vindahla.

Pardubice nastoupily na Slavii o něco hlouběji, přesto se slávisté do nebezpečných pozic dostávali. Petr Ševčík tentokrát nebyl na nakopávání dlouhých míčů sám, zdatně mu stačil Tomáš Vlček, který dostal poprvé na jaře šanci v základní sestavě.

Vlčkovy přesné pasy na Muhameda Tijaniho dělaly Slavii v první půli alespoň trochu nebezpečnou. Červenobílí se s ním v sestavě zároveň stávají více nečitelní. Pokud bude hrát pouze Ševčík, pravděpodobně bude osobně bránit. Proto se vyplatí mít na na hřišti Vlčka s podobným talentem na balóny do kapsy.

Šance pro Tomiče

Levá strana ofenzivy Sparty bude extrémně nebezpečná, ať už zde nastoupí Lukáš Haraslín nebo Veljko Birmančevič. Od pravého beka/wingbeka Slavie bude potřeba stoprocentní defenzivní nastavení, proto se nabízí nahrazení Davida Douděry Michalem Tomičem.

Přestože se zdálo, že se slovenský reprezentant postupem podzimu stává stabilním členem základní sestavy Slavie, na jaře startoval v jediném ze čtyř kol. Co se bránění týče, je na tom mnohem lépe než Douděra. A rozjetý Haraslín skóroval ve třech zápasech po sobě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz