Hlavní obsah
Sport

Slavia se bez Oscara rozpadla. Bořil s Chytilem v základu obstáli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Tři body, ale výkon špatný. Slavia zůstává po pátém kole nejvyšší soutěže jediným stoprocentním týmem začínající sezóny, triumf 1:0 nad Baníkem Ostrava ale ubojovala se štěstím. Co utkání ukázalo směrem k dalším zápasům?

Článek

Bořil s Chytilem na základ mají

Po zveřejnění základní sestavy Slavie byl leckterý fanoušek sešívaných ve stresu. Tři hráči premiérově v této sezóně v základu, Jan Bořil přibližně po dvou letech. Kapitán týmu ale potvrdil výkony z přípravy a roli levého stopera zvládl dobře.

Ve srovnání s Tomášem Holešem se nepouštěli do tak riskantní rozehrávky, na druhou stranu útočil středem, v první půli nebezpečně pálil zpoza vápna a zapojil se do gólové akce. Navíc je to hecíř, což hrálo vzhledem k špatnému výkonu Slavie klíčovou roli. Kdyby v obraně chyběl emotivní hráč, možná by to červenobílí nezvládli.

Podruhé v základu dostala důvěru letní koupě Mojmír Chytil. A vedl si mnohem lépe než v Boleslavi. Asistoval na jedinou branku utkání, ale primárně udržel hodně míčů zády k bráně. A souboje vyhrával až do konce utkání. Zjevně již má fyzičku, i proto ho Jindřich Trpišovský nechal ve hře až do konce.

Bez Oscara nefungoval střed

Slavia celý zápas působila podivně. Ne že by výhru 1:0 vyloženě ubránila, hráči ale vypadali pod tlakem a hře chyběla obvyklá lehkost. Poprvé v sestavě nenastoupil Oscar, což se podepsalo nejen na středu zálohy. Liberijský prcek je obvykle všude, tentokrát nebyl ani na lavičce.

Logicky byla jeho absence nejvíce znát v záloze. Mezi útokem a obranou najednou vznikaly obrovské mezery, stopeři Baníku si mohli dovolit běžet i třicet metrů rovně, aniž by zavadili byť jen o jednoho hráče Slavie. Jakub Hromada je typologicky odlišný a na dvoučlenný střed musíte být jednoduše větší atlet.

Oscarova absence se zároveň projevila na parťákovi Christosu Zafeirisovi. Najednou musel více makat dozadu a na ofenzivní výpady nebylo tolik prostoru. A ani sil, protože po výměně stran bylo vidět, že Nor trochu šlape vodu. Ve čtvrtek proti Luhansku ho každopádně bude potřeba.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz