Hlavní obsah
Sport

Slavia se chystá na Evropskou ligu. Oznámila jeden zajímavý návrat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Hráči i fanoušci sešívaného vyznání se museli smířit s tím, že Ligu mistrů si na rozdíl od letenského rivala jejich tým v tomto ročníku nezahraje. Před základní skupinou Evropské ligy ovšem oznámil fanouškům hned tři posily.

Článek

Z belgických Antverp posílil Slavii obránce klubu Beerschot V.A. Simion Michez, z Buducnosti Podgorica přišel talentovaný útočník Černé Hory Vladimir Perišič (jenž má zahájit své působení ve slávistickém B-týmu), ale nejvíce fanoušci asi prožívají comeback Ondřeje Lingra, který se po roce vrací z nizozemského Feyenoordu Rotterdam.

V největším evropském přístavu štěstí nenašel

Do tradičního nizozemského klubu odešel rodák z Havířova ze Slavie takřka přesně před rokem. Mluvil na rozloučenou o tom, že mu Slavia totálně změnila život a nikdy nezapomene na kolektiv ani trofeje, které zde slavil. Tehdy ještě fanouškům vzkazoval, že barvy nemění. Asi málokdo by řekl, že uvidí tak brzy českého záložníka v Edenu a v domácím dresu. Na účet týmu z nizozemského přístavního města přitom putovalo zhruba 55 milionů korun. Slavia za jeho přesun inkasovala před časem takřka dvojnásobek. Možná i proto neváhala vykoupit českého záložníka zpět.

Během první sezony odehrál v dresu Feyenoordu dvacet ligových zápasů a v rámci soutěže vstřelil tři góly. Do svého životopisu si přidal nizozemský fotbalový pohár a následně také Superpohár. Pevné místo v základní sestavě si však nevybojoval. Před novou sezonou přišel za novou výzvou nedávný trenér Sparty Brian Priske. Patrně i v důsledku toho se konaly poměrně velké změny v kádru. Vzhledem k tomu, kolik nových záložníků do Feyenoordu přišlo, musel Ondřej Linger tušit, že se jeho situace příliš měnit nebude. Zvolil tak patrně největší jistotu.

Nová výzva ve známém prostředí

Ondřej Lingr je nyní ve věku, kdy by se pomalu měl odrážet ke stoupání na svůj vlastní fotbalový vrchol. Slavia pro něj může být v danou chvíli vlastně naprosto ideálním řešením. Přichází do prostředí, které dobře zná a nemusí se s ním dlouze seznamovat. Na druhou stranu si musí uvědomit, že fanoušci Slavie rozhodně hromadně nesledují fotbalové dění v Nizozemsku. Budou tak chtít rychle vidět toho Ondřeje Lingra, s nímž se před rokem loučili. Jak rychle si dokáže na staré dobré slávistické časy vzpomenout?

Pokud se návrat Ondřeje Lingra vydaří, může si svou pozici navíc upevnit i momentální slávistický trenér Jindřich Trpišovský. V souvislosti s ním se dostavují vzhledem k nedávným ligovým nezdarům a tříletému čekání na titul ve fanouškovské obci v podstatě logicky jisté pochybnosti. Pokud by tento příběh měl ideální scénář, mohly by si obě strany pomoci vzájemně. Ale na to si budeme muset nějaký čas počkat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz