Hlavní obsah
Sport

Slavia se veze římské vlně. Sigmu skolil věčný marod Ševčík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Od úvodní minuty dominantně, kromě slabé patnáctiminutovky v prvním poločase jasná záležitost. Sešívaní přehráli Sigmu Olomouc 3:1 a do listopadové reprezentační pauzy půjdou s dvoubodovou ztrátou na první Spartu. Co utkání ukázalo?

Článek

Ševčíkovy zlaté návraty

Je to sezónu co sezónu. Petr Ševčík odehraje pět zápasů, na měsíc se zraní, pak se opět vrátí ve velkém stylu. Tentokrát absentoval dva měsíce a není to znát. Už jen to, že ho Jindřich Trpišovský nechal „rozkoukat“ proti AS Řím, značí, jak moc věří v jeho rychlý návrat do tempa.

V Olomouci nastoupil blonďatý záložník logicky od první minuty, aby si mohl odpočinout přetěžovaný Christos Zafeiris. Ševčík na začátku utkání posadil míč na hlavu Conradu Wallemovi, v závěru první půle vymyslel gól na 2:1 a položil tak základy cenné výhry.

Podíl na druhém gólu je snad ještě větší, přitom na první pohled nenápadný. Ukázala se sehranost s Provodem, který očekával nepředvídatelnou přihrávku do prostoru, který Ševčík při své vynalézavosti vidí. Pak už Provod jen levačkou trefil malé vápno.

Ševčík nabídne Slavii mimo jiného exkluzivitu v podobě pošetření Christose Zafeirise, který občas doplácí na až příliš velkou porci minut. O Oscarovi netřeba ztrácet slova, suverénní výkon na Hané naznačil, že on odpočívat nepotřebuje.

Jurečkou hlavou zpět

Gól dokáže totálně změnit psychické rozpoložení útočníka, což potvrdil Václav Jurečka. Ono už bylo na čase, jelikož v minulých týdnech se jeho krize stále prohlubovala. Po trefě do sítě AS Řím následoval nyní mnohem lepší výkon.

Nejde ani tolik o gól, který byl samozřejmě velmi šťastný. Uvolnění ale bylo znát primárně na pohybu při presinku. Jurečka odehrál dobrý zápas, který korunoval brankou. Přes reprezentační pauzu si odpočine, ještě trochu seřídí mířidla a uvidíme, zda se třeba nechytne k další skvělé sérii.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz