Hlavní obsah

Slavia si poradila i s Jabloncem. V závěru se ovšem bála o tři body

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nikol Kuncová - Žongl magazín

V rámci 12. kola Chance Ligy se na jabloneckou Střelnici vypravila Slavia. Bez Oscara, bez Douděry, přesto s velkou chutí vyhrát a navýšit náskok na druhou Spartu. Nečekal ji ovšem vůbec jednoduchý zápas.

Článek

Bez Oscara i Douděry

Nejen díky těmto změnám musela být sestava poměrně překopaná, ale zároveň dostatečně kvalitní. Slavia před sebou měla možná jeden z nejtěžších zápasů podzimu. Příležitost v základní sestavě tak dostal Michez, Prebsl nebo Ondřej Lingr, který stále čeká na první gól po návratu do Slavie.

První sešívaný gól Micheze

A hned po prvotním oťukávání se ukázalo, že Jablonec rozhodně nebude jen bránit. Po páté minutě se totiž začal nebezpečně tlačit dopředu a div, že si nevypracoval nějakou příležitost. Postupně ovšem začínala hrozit i Slavia a z první větší šance dokázala vstřelit v 18. minutě úvodní branku. A z dorážky ji netrefil nikdo jiný než Simion Michez, který se tak odvděčil trenérovi za důvěru. Zároveň to byla jeho první branka v sešívaném dresu.

Ve 30. minutě se potom odehrály útoky na obou stranách. Nebezpečnější byli opět hosté, ale jejich pokus vyrazil brankář Lapeš pouze na roh. Ve 35. minutě naopak mohli vyrovnat domácí. Hodně jedovatou dělovku poslal na Kinského Dominik Hollý, ten si s ní bez větších problémů poradil. Jablonec posléze na chvíli zavřel svého soupeře v jeho vápně, obrana sešívaných ovšem vypadala spolehlivě.

Jablonec byl nebezpečným týmem

Ve 39. minutě potom naopak zahrozili z větší vzdálenosti hosté, Bořilovi střelu po pěkné individuální akci tentokrát Lapeš zneškodnil. A v brance neskončila ani o chvíli později hlavička Zafeirise. První poločas tak nakonec skončil jednobrankovým vedením Slavie. Jablonec ovšem předvedl sympatický výkon a rozhodně byl rovněž nebezpečným týmem.

Druhá půle začala tak, jak ta první skončila. Oba týmy se snažili útočit, převážně se ovšem jednalo spíše o náznaky šancí. Na obou stranách byla vidět velká bojovnost, a především snaha neudělat nějakou chybu. V 54. minutě si málem zavařil sám brankář Antonín Kinský, který si s míčem pohrával hodně blízko brankové čáry. O něco slabší první dotek ovšem následně napravil.

Premiérově se trefil i Lingr

Jablonec ovšem začínal opět nebezpečně hrozit. Rozhodně ještě nechtěl nechat Slavii všechny tři body. Další branka ovšem opět padla na druhé straně. Po zdánlivě jednoduché kombinaci nahrával ze strany  Lukáš Provod a Ondřej Lingr vstřelil svůj první gól po návratu do Slavie. Jednalo se tak už o druhého hráče, který si rázně řekl o pravidelnou minutáž.

Jakkoliv Jablonec hrál poměrně sympaticky, prohrával v tu chvíli už o dva góly. Trenér Kozel se proto rozhodl posílit ofensivní fázi. O zkorigování se chtěl pokusit Chramosta a Alegue. Na druhé straně potom přišel místo Lingra Mojmír Chytil.

Chanturishvili zdramatizoval utkání

A jen o chvíli později Jablonec zápas přeci jen zdramatizoval. Nádhernou střelou do vinglu snížil Vakhtang Chanturishvili. Tohle byla nechytatelná pecka. Následně se situace na hřišti hodně vyostřila. Po zákrocích na obou stranách zůstali na hřišti ležet Filip Prebsl, ale na druhé straně i Nebyla. Ani jeden ze zákroků ovšem nebyl posouzen jako faul. Silnější slova si v danou chvíli vyměnily i lavičky obou týmů. Ostatně zatímco Jindřich Trpišovský byl po většinu zápasu spíše v klidu, Luboš Kozel se poměrně často vztekal kvůli neodpískaným zákrokům. Neodpustil si u toho i nějaká ta ostřejší slovíčka.

V 72. minutě sice skončil míč v jablonecké brance po důrazu Tomáše Chorého, kvůli ofsajdu ovšem nebyl uznán. Dopředu se tak o chvíli později hnal opět Jablonec. Ten vycítil šanci na vyrovnání a chtěl ji posílit i novými silami. Na hřiště přišli bývalí Sparťané Fortelný a Schánělec.

Jablonec se hnal za vyrovnáním, už se mu to ovšem nepodařilo

V 83. minutě to vypadalo se Slavií hodně bledě. Po chybě jednoho z hráčů se dopředu hnala hned čtveřice jabloneckých. Matěj Polidar se ovšem rozhodl zakončovat sám a branku přestřelil. Naděje zelenobílých potom mohl utnout Chotý, rovněž on ovšem netrefil zařízení.

V obrovské šanci se po rohovém kopu posléze objevil Cedidla, jeho hlavičku pod břevno však dokázal Kinský vyrazit na roh. Jablonec se ovšem hodně ostře hnal za vyrovnáním. V 90. minutě trenér Slavie raději posílil obranu, když Filipa Prebsla vystřídal Štěpán Chaloupek. I s ním na hřišti nakonec sešívaní dokázali ubránit těsné vítězství.

Jablonec ovšem rozhodně byl jedním z nejnebezpečnějších týmů, kteří zatím proti Slavii letos hráli. Někteří červenobílí už na konci tahali nohy a možná se i modlili za odpískání konce. Tým Luboše Kozla letos rozhodně může v tabulce bojovat hodně vysoko.

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz