Hlavní obsah
Sport

Slavia si poradila se Śląskem Wrocław. Branku vstřelila i nejnovější posila

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Ve svém dalším přípravném utkání se Slavia utkala na soustředění v Aigenu s vicemistrem polské ligy Śląsk Wrocław. Na první pohled nás tak mělo čekat náročné utkání, které ovšem nakonec mělo možná nečekaný průběh.

Článek

V bráně tentokrát nastoupil Aleš Mandous. V základní sestavě se objevili navrátilci z hostování Halinský a Prebsl, mladíčci Mikuláš Konečný a Dominik Pech, ale i stálice Ogbu, Masopust, Jurečka či Wallem. Nechyběl ani Daniel Fila, který by mohl v příští sezoně dostávat více příležitostí v útoku.

Slavia od začátku lepším týmem

Prakticky hned po výkopu se Slavia dostala do obrovské šance. Krásnou Filovu přihrávku ovšem nedokázal využít Václav Jurečka, který sice překonal brankáře Śląsku , ale následně mu ve vstřelení gólu zabránil jeden z polských obránců. Posléze se hra trochu zklidnila, ale slávističtí hráči měli v úvodu utkání míč více na svých kopačkách.

Okolo 12 minuty se do náznaku tlaku dostal i Śląsk, k větší šanci se ovšem hráči polského klubu dostali až ve 20. minutě. Při střele Musiolika z úhlu ovšem dobře zakročil brankář Mandous. Ve 25. minutě šla Slavia do vedení, když skvěle vyvezl míč Prebsl, posunul ho do strany na Dioufa a ten se dokázal prosadit. Prebsl zatím v přípravě nevypadá vůbec špatně a o svou pozici ve Slavii ještě určitě zabojuje.

Zatímco v prvním utkání proti Pardubicím bylo vedro k padnutí, tentokrát se během zápasu poměrně hodně rozpršelo. Ve 35. minutě musel Mandous znovu zasahovat po dalekonosné střele Poláků. Po následném rohu se netrefil ani Petko. Ve 40. minutě ukázal své kvality i Denis Halinský, když zastavil útok polského týmu a z následného protiútoku nedokázal dopravit míč do sítě Ogbu. Na konci prvního poločasu se chvíli nehrálo, když se ze země po tvrdším zákroku ztěžka zvedal Prebsl. V první půli měli fanoušci možnost vidět šance na obou stranách, o trochu víc štěstí v koncovce měli ovšem hráči Slavie.

Oholený Staněk v poločasovém rozhovoru

V poločasové přestávce o svém zranění promluvil oholený a ostříhaný Jindřich Staněk, kterého 9. července čeká operace. Předtím se ovšem ještě rozhodl odjet s týmem na soustředění, kde je v péči slávistických lékařů a fyzioterapeutů. Nebydlí však s týmem, ale se svou přítelkyní, která je mu velkou oporou. Nakonec promluvil o svém oholení, do svého nástupu po zranění si prý nechá opět plnovous dorůst.

Druhá půle s několika novici v sestavě

Do druhého poločasu nastoupil s kapitánskou páskou Mikuláš Konečný, odchovanec Slavie, který je opěvován jako velký talent. Na hřišti zůstaly pouze dvě stejné tváře – on a brankář Mandous. Nově se mohl předvést obránce Štěpán Chaloupek, který přišel po sezoně z Teplic. Prostor také dostal Jan Trédl hrající běžně za rezervu, mladý novic ze Zlína Alexandr Bužek nebo nejnovější posila Botos.

Bohužel už poměrně brzy musel střídat Zafeiris, který měl nějaký drobný zdravotní problém. Podle trenérů v přípravě vypadá velice dobře, tak se snad nebude jednat o nic vážného. I v druhém poločase se slávističtí hráči začali probojovávat dopředu a postupem času si vytvořili docela slušný tlak. Ani několik rohů za sebou ovšem nevedlo k nějaké větší šanci. Počasí bylo tak trochu aprílové, přestalo pršet a udělalo se poměrně teplo.

V den oznámení přestupu vstřelil Botos gól

V 66 minutě po nakrátko rozehraném rohu centroval do vápna Ondřej Zmrzlý, brankář Śląsku míč pouze vyboxoval k nové posile Botosovi, který ho hezkou střelou uklidil do branky týmu z Wroclawi. Lepší úvod své sešívané kariéry si asi řecký fotbalista vymyslet nemohl. Bohužel pro fanoušky Slavie zřejmě půjde na hostování, snad se ovšem vrátí ještě silnější.

Štěpán Chaloupek i Lukáš Vorlický mohou přinést Slavii kvalitu

Hráči pražského klubu se během druhého poločasu prezentovali zajímavým výkonem. Hodně slušně hrál Ondřej Zmrzlý, jenž byl vidět v útoku i obraně. Velice dobře na fanoušky působil i obránce Štěpán Chaloupek, který přišel z Teplic. Do budoucna by mohl být hodně dobrou posilou pro již tak silnou slávistickou obranu. Polský tým mě naopak trochu zklamal, v druhé půli se k ničemu vážnému vlastně nedostal. Buď jejich hráče zastavila slávistická obrana nebo náznaky šancí nedotáhli do konce.

V 81. minutě se dostal do slušné příležitosti i Lukáš Vorlický a vystrašil brankáře Losku. V tento moment ukázal náznak svých dovedností, díky kterým se ostatně probojoval až do italské Atalanty. Bohužel se v ní ovšem nedokázal prosadit a i u nás na sobě ještě bude muset pracovat, jestli se chce dostat do prvního týmu Slavie. V minulé sezoně přitom hrál za rezervu a často pouze střídal.

V závěru utkání se dopředu ještě hnal opět Vorlický, který přihrávkou našel z druhé linie nabíhajícího Trédla. Jeho střela ovšem v síti neskončila. Slavia tak nakonec zvítězila v dalším přípravném utkání 2:0 a postupem času působila docela dominantním dojmem. Śląsk zejména v druhém poločase k ničemu významnému nepustila a zápas si s klidem pohlídala.

Na celé utkání nebo třeba na poločasový rozhovor s Jindřichem Staňkem se můžete podívat i zpětně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz