Hlavní obsah
Sport

Slavia splnila jasnou povinnost. Především díky povedenému střídání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl/Jindřich Jager

Před pohárovým derby se Spartou se pražská Slavia střetla ve 22. kole nejvyšší ligové soutěže v domácím prostředí s Pardubicemi.

Článek

Především díky povedenému druhému poločasu nakonec splnila roli favorita a poslala konkurenční Spartě jasný vzkaz, že boj o titul zatím nevzdává. Hlavní podíl má na tříbodovém zisku povedené poločasové střídání v útok. Micka van Burena vystřídal Mojmír Chytil a posléze stal se z něj hlavní hrdina tohoto vršovického odpoledne.

Dlouho trvající nervozita v Edenu

V porovnání s posledním vítězným ligovým duelem v Karviné udělala Slavia hned čtyři změny v sestavě, přičemž útok tentokrát nastoupil ve zcela zahraničním složení. Vzájemně se měli doplňovat již zmíněný Nizozemec Mick van Buren a útočník Mohamed Tijani. Největší šanci si však v prvním poločase vytvořil norský záložník Conrad Wallem. Po více než půl hodině vyslal přesně umístěnou ránu k tyči, ale brankář Budinský ho vychytal. Před odchodem do kabin se stav zápasu neměnil, což muselo znamenat především ve slávistickém táboře jistou nervozitu.

Dva slávističtí navrátilci do základní sestavy se již po přestávce na hřiště nevrátili. Christose Zafeirise vystřídal Lukáš Provod a Micka van Burena nahradil v útoku Mojmír Chytil, který zažil své dost možná nejpovedenější slávistické odpoledne. Ještě po hodině hry přitom musel být stejně nervózní, jako zbytek jeho týmu. V 66. minutě však začal prožívat jednu krásnou fotbalovou pohádku, na kterou mu ve výsledku stačilo pouhých sedmi minut a všichni slávisté měli najednou mnohem krásnější neděli.

Dokáže na povedený zápas navázat?

Ve středu čeká Slavii zápas, který se může stát jedním ze stěžejních v této sezoně. V rámci čtvrtfinále domácího poháru dorazí do Edenu nenáviděný sparťanský rival. Slavia mu tak může minimálně vzít naději na domácí double, přičemž bude následovat ligové klání na Letné. Minimálně v prvním zápase se bude muset Slavia obejít bez svého nejlepšího střelce Václava Jurečky. Mojmír Chytil se ukázal minimálně jako jedna rozumná útočná alternativa a řekl si o místo v základní sestavě.

Nedělní slávistický hrdina přišel do Slavie v létě loňského roku ze Sigmy Olomouc a jako by si stále zvykal na větší konkurenci v rámci hráčského kádru.  Například Mick van Buren, kterého rodák ze Skalky v poločase střídal, by mohl doslova napsat román o tom, jaké to je v elitním českém klubu bojovat o místo na slunci. Ve Slavii je již osmý rok, přičemž třikrát už nad ním fanoušci fakticky lámali hůl, když ho trenér Jindřich Trpišovský poslal na hostování. Na podzim se v této sezoně mnohdy jevil jako slávistická útočná jednička. Dočká se tohoto pocitu také Mojmír Chytil?

Foto: Žongl / Jager
Foto: Žongl / Jager
Foto: Žongl / Jager
Foto: Žongl / Jager
Foto: Žongl / Jager
Foto: Žongl / Jager

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz