Hlavní obsah
Sport

Slavia upravuje realizační tým. Může Kerbr Slavii pomoci?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

V pražské Slavii vyklízí pozici asistenta trenéra Jaroslav Köstl a stává se členem realizačního týmu Ivana Haška v rámci českého reprezentačního „áčka“.

Článek

Po takřka deseti letech přestane předvádět své trenérské umění společně s Jindřichem Trpišovským, s nímž v posledních letech vymýšlel ten správný styl pro pražskou Slavii. To teď místo něj bude mít za úkol Milan Kerbr, který přichází ze Sigmy Olomouc. Přichází pro něj výzva v ten správný čas?

Zvyklý na roli asistenta

Hráčskou kariéru Milan Kerbr ukončil v roce 2021 a stalo se tak v dresu Sigmy Olomouc. Jarní část této sezony již strávil v roli trenéra, když cítil, že trvající zdravotní potíže mu již nedovolí se již naplno věnovat hráčské kariéře. V tradičním hanáckém týmu se tak stal asistentem trenéra, přičemž jeho nadřízeným se stal další stříbrný medailista z kolébky fotbalu a jeden ze slavných olomouckých odchovanců Radoslav Látal, který byl i po ukončení hráčské kariéry i v pozici trenéra žádoucím zbožím.

Po skončení této sezóny se rozhodl předvést své umění v týmu 1. HFK Olomouc, s nímž působil pouze v Divizi E. Olomouc však není tak veliké město a zkušený trenér Václav Jílek tak žádal na začátku roku 2023 jeho návrat do týmu Sigmy. Odchod do týmu Slavie má být v rámci jeho trenérské kariéry největší zkouškou, přičemž to samé se může dít i v případě Jindřicha Trpišovského, jehož zkušenosti jsou pochopitelně mnohem větší. V pražském týmu se dají očekávat také mnohem větší požadavky na rodáka z Uherského Hradiště a někdejšího hráče Slovácka či Slovanu Liberec.

Nastal čas pro razantnější změnu?

Milan Kerbr mluví o fotbale stále jako o činnosti, která ho jistým způsobem nabíjí a proto jistě bude rád za další trenérskou výzvu. Na jaře si podle všeho zahraje o mistrovský titul a v pražském celku se podle všeho opět setká se svými svěřenci z týmu Sigmy Olomouc jako Mojmír Chytil, Ondřej Zmrzlý či Aleš Mandous, který bude jedním z aktérů zajímavého souboje o post brankářské jedničky, který učinil zajímavějším příchod Jindřicha Staňka z Viktorie Plzeň.

Již jsme zmínili jméno trenéra Jaroslava Köstla, který s Jindřichem Trpišovským absolvoval již dřívější angažmá ve Slovanu Liberec a Viktorii Žižkov. Stejný trenérský životopis se dá od roku 2014 najít v případě Zdeňka Houšteckého, který je rovněž brán v současné Slavii jako asistent Jindřicha Trpišovského. I tato větší provázanost dvou kolegů může být pro Milana Kerbra patřičnou výzvou, kterou dokáže, že si ho do Slavie současný trenérský štáb nevybral náhodou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz