Hlavní obsah
Sport

Slavia v Miláně: Deset statečných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl/Jindřich Jager

Nejeden fanoušek Slavie si po utkání jistě kladl otázku: „Jak by zápas dopadl, kdyby sudí Halil Umut Meler neudělil červenou kartu?“

Článek

Odpověď se už nikdo nedozví, ale i tak je třeba poznamenat, že sešívaní odehráli v Miláně vynikající partii a nemají se ani náznakem za co stydět.

Při pohledu na sestavu bylo patrné, že trenér Jindřich Trpišovský vsadil především na pevnou defenzivu. Pravda, ale oproti derby byla Slavia mnohem silnější v přechodu do útoku a od prvních minut zlobila obranu domácích.

Daň z nezkušenosti

Poté ovšem přišel tolik diskutovaný moment, kdy El Hadji Malick Diouf inkasoval zbytečnou červenou kartu. V tuto chvíli asi zaplatil až příliš krutou daň za svou nezkušenost. Je jasné, že ráz utkání se najednou úplně změnil, ale slávisté i poté nenechali domácímu celku nic zadarmo. Levému bekovi Slavie je však těžké něco vyčítat, je mu 19 let a podobný zápas hrál poprvé v životě. Bylo vidět, že právě on je tím, jehož zbytečné vyloučení bolí úplně nejvíc.

Rozhodly individuality

AC Milán nepředvedl jako tým žádný závratný výkon, a dokonce ani v početní převaze nedokázal své soupeře přehrávat. Rozhodla však individuální kvalita jejich hráčů. Hlavně Rafael Leao ukázal při první a čtvrté brance svou genialitu. Tomáš Vlček se sice snažil, ale v určitých chvílích pro něj byl jeden z nejlepších hráčů Série A prostě nebránitelný.

Čtvrtý gól byl neregulérní

Pokud by byl sudí pozorným čtenářem a přečetl si knihu s názvem Pravidla fotbalu, tak by věděl, že čtvrtá branka nemůže náhodou platit. Šlapák, který předvedl Christian Pulisic, by viděl i Neil Armstrong ze své návštěvy Měsíce. Leč sudí se v ten moment stal spíše adeptem na účast na paralympiádě v kategorii nevidomých a branku zcela nepochopitelně uznal.

Excelentní David Douděra

Pokud někdo odehrál na San Siru vynikající partii, byl to rychlonohý David Douděra. Není to poprvé, kdy se ukázalo, že právě on je tím mužem, jehož výkony s náročností utkání výrazně rostou. Nejspíše to bude dáno i typologií, poněvadž jeho rychlost nejvíce vynikne proti otevřeným obranám. Na jeho nádherný volej pak neměl brankář domácích Mike Maignan nárok.

Šance je malá, ale existuje

Před odvetou jsou šance Slavie sice minimální, ale zároveň je nutno podotknout, že ještě není ani zdaleka rozhodnuto. Slávisté ukázali, že jsou schopni proti Italům sehrát vyrovnaný part, a pokud by přišla rychlá branka, stát se může leccos. Nebylo by to poprvé, kdy by se děly v Edenu zázraky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz