Hlavní obsah
Sport

Slavia vítá posilu, která hned odejde na hostování. Mluví se ovšem o další

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Slavia Praha se připravuje na hodně důležitou sezonu, v níž už takřka za každou cenu musí získat titul. Vedle mnohými kritizovaného nákupu Tomáše Chorého se rojí zprávy o dalších možných jménech.

Článek

Jedno z nich bylo již potvrzeno. Větší šanci by měli dostat i někteří mladíci.

Jen co přišel, hned zase odejde

Novou posilou se stal třiadvacetiletý řecký záložník Giannis-Fivos Botos, který přišel z druholigového nizozemského Helmond Sport. Nezačne ovšem v pražském klubu, ale přesune se na hostování, podle některých zdrojů by to mohlo být do Karviné. V ní se stal novým trenérem Martin Hyský, jenž za Slavii hrál i v ní byl později trenérsky aktivní. Před slezským klubem působil v druholigové Vlašimi, která měla s pražským klubem rovněž hodně blízké vztahy. Pravděpodobně tak bude i linka Slavia-Karviná poměrně aktivní. Na sociálních sítích ovšem i tento krok vzbuzuje nevoli některých fanoušků, kterým se nelíbí přestupová politika Slavie.

Ale zpět k Botosovi. Ten si v minulé sezoně připsal v Eerste Divisii devět branek a sedm asistencí, což je určitě zajímavá bilance. Během své kariéry působil v AEK Atény, G.A. Eagles nebo Sheriffu Tiraspol. Na českou ligu si bude muset nejdříve zvyknout, proto zamíří právě na hostování do některého z menších týmů.

Rozdílový hráč z Ligue 1?

Hodně se mluví i o příchodu rakouského záložníka Muhammeda Chama z francouzského Clermontu. Ten sice v minulé sezoně sestoupil z Ligue 1, Cham si v ní přesto připsal osm branek a čtyři asistence. Jeho hlavní síla má být ovšem v kreativitě, která Slavii poměrně schází. Sám hráč už se svým agentem měl zavítat do Prahy a projevil zájem o přestup. Zajímá se o něj ovšem i turecký Trabzonspor. Cenovka navíc měla být vyšponována až na deset milionů euro, což Slavia nehodlá zaplatit a bude se ji snažit výrazně ponížit.

Muhammed Cham má patřit k hráčům, kteří odmítají působit ve druhé francouzské lize. S klubem tak nezahájil přípravu, čímž si chce i vynutit přestup. Můžeme se bavit o tom, jestli je zrovna tento postup ten správný a co vlastně napovídá o hráčově charakteru. Jakkoliv by se jednalo o velkou posilu, Slavia by si ho musela trochu „zkrotit“. Aby to nepadlo jako s Mohamedem Ihattarenem, který byl velkým omylem.

V tomto případě by se ovšem mělo jednat o slušnou bombu, která by mohla na poli české ligy vybouchnout. Ostatně Slavia by se při přestupu fotbalisty ze zahraničí konečně ráda výrazněji trefila jako jejich sparťanští soupeři s Birmančevičem. Hráči jako Wallem, Diouf či Zafeiris přinesli asi o něco menší přínos než se čekalo a letenskému křídelníkovi se ani zdaleka nevyrovnali.

Dostanou mladší hráči v čele s Juráskem větší prostor?

Hodně se ovšem mluví i o zapojení mladých domácích hráčů. Na soustředění s Ačkem odcestovali Jan Trédl, Mikuláš Konečný, Dominik Pech a Lukáš Vorlický. Daleko větší prostor by měl dostávat i Matěj Jurásek. Fotbalista s obrovským talentem určitě potřebuje hrát a na začátku nové sezony by mohl dostat více minut. Mluví se dokonce i o základní sestavě. Již dříve jsme psali i o situaci ohledně brankářů, kdy by šanci mohl dostat Antonín Kinský.

Uvidíme tedy, jak se s tím Slavia popasuje a zda najde tu správnou variantu, která jí zajistí domácí titul či postup do Ligy Mistrů. Jednoznačně je ovšem jisté, že má pražský klub před sebou jednu z nejdůležitějších sezon za poslední roky. Potřebuje už totiž vyhrát titul a lákadlo nejkvalitnějších evropských pohárů je obrovské.

Rezerva se chystá na druhou ligu

Přípravu začal i B-tým, kterému se z hostování vrátili hráči Daniel Šmiga a Štěpán Beran. Na zkoušku přichází ukrajinský obránce Yazly Nazarov. A do přípravy se zapojí i poměrně velký počet mladíků z U19. Na soustředění v Nymburce se rezerva Slavie 6. července utká s Příbramí, která sestoupila do ČFL. Následující víkend 13. července je čeká generálka v Písku s Duklou Praha. Hlavní trenér David Střihavka se ovšem snaží domluvit ještě jeden přípravný zápas.

Zdroj:

https://www.slavia.cz/article/21967-Giannis-Fivos-Botos-prestupuje-do-Slavie

https://www.slavia.cz/article/21963-Soustredeni-i-dva-zapasy-B-tym-startuje-pripravu

https://infotbal.cz/?s=Muhammed+Cham

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz