Hlavní obsah
Sport

Slavii chybí tempo. Trpišovský ho ale odsunul na lavičku sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Byť letos v Teplicích již ztratila Plzeň i Sparta, očekávala se dominance a výhra Slavie. Ani k jednomu úplně nedošlo, vždyť mužem zápasu byl vyhlášen slávistický gólman Aleš Mandous.

Článek

Stejně smutné jako ztráta kontaktu se Spartou v tabulce je fakt, že dělba bodů za bezbrankovou remízu byla férová.

Na nedělním výkonu příliš není co hodnotit. Pouze se potvrdilo, že jarní forma Davida Douděry je pryč, stejně tak že Christos Zafeiris po dobrém startu ročníku zhasíná. Už to není ten všudypřítomný čertík, naopak působí unaveně.

Odepsáním Vlčka zmizela fotbalovost

Na startu sezóny byl Tomáš Vlček stabilní člen základní sestavy, nyní v důležitých zápasech nehraje. Chyboval přitom pouze u gólu Českých Budějovic, což sešívané body nestálo. Naopak bez Vlčka nejsou červenobílí z defenzivy tak nebezpeční.

Konkrétně v devíti utkáních bez mladého obránce v sestavě vstřelila Slavia v průměru 1,66 branek, což ještě hodně zkresluje pět gólů do sítě Karviné. S Vlčkem v sestavě činí šestizápasový průměr 2,17 gólů. Souvisí to s jeho přímočarostí a schopností poslat balón skrz defenzivní linii, což ostatní stopeři nedokáží v takové pravidelnosti.

Navíc Slavia hraje na tři stopery, tudíž Vlček by o to více měl sbírat herní čas. Málo se zmiňuje, že ani Igoh Ogbu není nedotknutelný. Ve vzduchu kraluje, ale v rozehrávce má mezery, navíc již několikrát zaváhal v klíčovém momentu končícího utkání. Pokud se po uzdravení chytne Sheriff Sinyan, může Nigerijec putovat na lavici.

Jurečka s teclovskou protekcí

Nepochopitelně konzervativní je Jindřich Trpišovský v přístupu k útoku. Když opomeneme MOL Cup s poloprofesionály z Kroměříže, Slavia v minulých čtyřech zápasech skórovala jen čtyřikrát. Třikrát s dvojicí Muhamed Tijani, Václav Jurečka sešívaní s celkovým skóre 2:0. V Ženevě naskočila více atletická sestava a výhra v suchém triku 2:0.

Mojmír Chytil v Teplicích opět dobře naskočil z lavičky, opět byl u gólového momentu, přesto dostává přednost trápící se Jurečka. S Mickem van Burenem jako by se nepočítalo, ačkoli do ročníku vstupoval jako ofenzivní jednička.

Suma sumárum trenérský tým nepochopitelně zmuchlal a hodil do koše to, co mu ze startu sezóny fungovalo. Neúnavný buldok Buren a jeden z nejrychlejších stoperů ligy Vlček čekají na lavičce, zatímco se na hřišti trápí Václav Jurečka či David Douděra. A za týden se jede na horkou půdu Liberce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz