Hlavní obsah
Sport

Slávistické ženy vítají Báru Votíkovou i patronku Ivanu Tykač a slibují rozvoj sportu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl magazín

Z tiskové konference k zahájení sezony slávistického týmu žen byla znát touha posunout ženský fotbal ještě o několik levelů výš.

Článek

Jednou z největších bomb se stalo oznámení příchodu staronové brankářky Báry Votíkové, významným krokem bylo ovšem i představení nové patronky Ivany Tykač.

Radši Slavii než Juventus

Ale nejdříve k nejnovější posile. Bára Votíková je jednoznačně jednou z nejoblíbenějších českých fotbalistek. Nejen díky svém skvělému brankářskému umění, ale i videím, které natáčí na Youtube či sociální sítě. Po úspěších ve Slavii přestoupila v roce 2021 do francouzského Paris Saint-Germain. V něm se stala jedničkou, po dvou letech ji bohužel zbrzdilo zranění. Po návratu už nedostávala prostor, proto se přestěhovala do Tottenhamu. Nyní se rozhodla upřednostnit nabídku pražské Slavie před Juventusem a vrátit se domů. Rozhodně je to obrovská posila. Zřejmě jediná možná varianta, jak plnohodnotně nahradit skvělou Olivii Lukášovou. Její známá tvář by navíc mohla k fotbalovým ženám přivézt nové fanoušky.

Smlouvu ve Slavii podepsala i další hvězda ze zahraničí Kateřina Svitková, která byla v klubu na hostování z londýnské Chelsea. Tahle silná dvojka rozhodně může sešívané ženy opět přivézt za titulem. I Sparta ovšem letos bude silnější, zvláště po příchodu několika bývalých slávistek. Předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík je ovšem prý za konkurenci rád. Může totiž dopomoci růstu ženského fotbalu jako takového.

Ivana Tykač a její společnost Women for Women pomohou s rozvojem ženského fotbalu

Patronkou slávistických žen se potom stala podnikatelka, filantropka a zakladatelka obecně prospěšné společnosti Women for Women Ivana Tykač. Netřeba asi dodávat, že se zároveň jedná o manželku současného majitele Slavie. Zastřešení ženského týmu touto silnou osobností rovněž může přinést výrazný posun výše.

Z paní Tykač bylo na tiskové konferenci znát, že je týmem žen nadšená a bude za něj bojovat tělem i duší. Zmínila rovněž problém s nedostatkem holek, které se k fotbalu jako takovému dostávají. Jak sama říká: „Sport a pobyt v kolektivu z vás dělá lepšího člověka.“

Novým partnerem Slavie se ostatně stala právě společnost Women for Women, která přišla s úspěšnými prospěšnými projekty jako Obědy pro děti, SOS do školky, Bydlení pro děti, Servis rodiny nebo První krok.

Slávistky jsou aktuálně nejlepším českým ženským týmem a hrdě reprezentují náš klub i zemi na té nejvyšší možné úrovni. Věřím, že navážeme na sportovní úspěchy let minulých a budeme i nadále dělat slávistickým fanouškům radost. Ženský fotbal dnes zažívá růst a získává pozornost nejen u nás, ale po celém světě. Abychom mohli jeho prostředí posouvat, potřebujeme silné partnery a inspirativní osobnosti. Jsem nesmírně hrdý, že se paní Ivana Tykač stává patronkou našeho ženského týmu. Moc se těším na spolupráci s ní osobně a Women for Women jak na hřišti, tak především mimo něj
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha

Důležité je skvělé zázemí

Slávistky budou nadále trénovat ve skvěle vybaveném areálu v Horních Měcholupech, kde by se navíc měla v nejbližší době vyměnit umělá tráva. Mají zde velice dobré zázemí na úrovni jiných evropských týmů. Všechny už se ovšem určitě těší i na chystanou akademii na pražském Šeberově, v níž by v budoucnu nejen ony měly najít to nejlepší prostředí pro svůj vývoj.

Nový trenér Jiří Vágner chce titul i postup do Ligy mistryň

Cílem Slavie určitě není jen titul, ale i postup do Ligy mistryň. S týmem se o něj bude snažit nový trenér Jiří Vágner, který přišel z mužské Dukly Praha, s níž postoupil do nejvyšší fotbalové soutěže. I na něm bylo znát nadšení z nového prostředí a chystané práce.

Foto: Lukáš Loužecký/ Žongl

Nejvyšší liga žen poprvé pod titulárním partnerem Fortunou

V letošním roce navíc poprvé dostává ženská 1. liga i titulárního partnera, kterým se stala sázková společnost Fortuna. Znamená to další peníze do něj a zviditelnění. Rozhodně se tak letos bude jednat o unikátní ročník, stejně jako u mužské obdoby.

V prvním kole se Slavia utká doma s Viktorií Plzeň. Zápas můžete sledovat na TVCOM.cz. V každém kole by potom měl jeden zápas běžet i na ČT Sport. V prvním kole se jedná o utkání největších slávistických rivalek Sparty Praha v Pardubicích.

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň
Datum: Sobota 17. 8. 2024 14:00

Vysílá tvcom.cz

FK Pardubice – AC Sparta Praha
Datum: Neděle 18. 8. 2024 16:00

Vysílá ČT Sport.

Vyprodají slávistické ženy Eden?

Šéf Slavie i celý jeho tým má potom ještě jeden velký cíl. Vyprodat na derby pražských S svatostánek Eden. Podaří se mu to? Asi mě možná nakazil svým optimismem. Já ovšem věřím, že v nadcházející době určitě ano. Vstupujeme totiž do nové éry slávistického ženského fotbalu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz